Dit jaar is het Spettacolo Sportivo vanwege het coronavirus en de maatregelen anders dan anders , dat mag inmiddels voor iedereen duidelijk zijn. Maar nu er wat minder dan gewoonlijk te zien is en als je er niet voor voelt je te midden van liefhebbers van snelle ronden op het circuit te begeven, is het dan nog wel interessant?

Met de Sterrit willen we een alternatief bieden voor leden die toch de sfeer van het Spettacolo willen proeven, gecombineerd met een dagje rustig toeren. Genietend van een mooie toeristische route naar Zandvoort én van een rustig rondje over het circuit. Om te kijken wat de Formule 1 coureurs in september vanuit hun supersnelle bolides zien. Het rechte eind, de beroemde Tarzanbocht, de steile Hunzerug en natuurlijk de spectaculaire nieuwe kombochten.

We gaan naar Zandvoort...

De Sterrit biedt die mogelijkheid. Je vertrekt zondagmorgen 1 augustus rond 9:30 uur met je glimmend gepoetste Alfa van één van de drie carpoolplaatsen in Nederland; bij Zwolle, Andelst of Moerdijk. Wellicht zal je daar andere Alfisti ontmoeten of je spreekt daar af met vrienden. Met de gedownloade route (zie onderaan) rijd je vervolgens met een groepje (individueel mag natuurlijk ook) naar de carpoolplaats bij Breukelen. Daar kom je dan rond de middag aan.

Van daaruit rijd je met een leuke toerrit verder naar het circuit in Zandvoort, waar je na 14:00 uur aankomt. Je kunt dan over de Paddock rondlopen en om 15.25 uur is er gelegenheid om met je Alfa één of wellicht meer rondjes over het circuit te rijden, in een rustig tempo en zonder inhalen.

Let op de tijd!

Als je de gehele route rijdt zijn dat dus 2 etappes: van je vertrekpunt tot Breukelen en vanaf Breukelen naar Zandvoort.

Vooraf inschrijven is vereist!

Dit keer doe je dat niet met een aanmeldknop naast deze aankondiging, maar via de webshop. Deelname aan het rondje over de baan kost 10 euro per auto met maximaal 2 inzittenden.

Vooraf inschrijven en inschrijven voor een baansessie is voor het bezoek aan het Spettacolo in alle gevallen verplicht! De webshop opent 1 juli en sluit in de nacht van 27 op 28 juli.

Onderweg naar en op Zandvoort

Op de carpool plaatsen staan geen SCARB vrijwilligers! De routes kun je vooraf downloaden om te printen of op je navigatiesysteem zetten. De links naar de bestanden plaatsen we in de loop van juli op deze pagina.

Met de bevestiging krijg je een vrijwaringsformulier toegestuurd. Print het, lees het goed door, onderteken het en neem het mee naar het circuit. Dat geldt voor zowel de bestuurder als de passagiers. Belangrijk: De circuitregels laten kinderen jonger dan 16 jaar niet toe. Wil je wel je kind (minimaal 4 jaar) mee in de auto, dan kun je inschrijven voor de Gruppo Bambino (ook op zondag).

Wat neem je allemaal mee?

  • Geldig paspoort en/of rijbewijs
  • Geldige clubpas
  • Inschrijvingsbewijs
  • Ondertekende vrijwaringsverklaring(en)

Dat zijn dus minimaal 4 items.

Als je op het circuit van Zandvoort aankomt volg je de aanwijzingen van de SCARB medewerkers om te parkeren. Daarna ga je naar de Inschrijfbalie op de galerij boven de pitboxen. Je levert het vrijwaringsbewijs in voor een polsbandje en een voorruitsticker. Let op: zonder polsbandje en sticker krijg je geen toegang tot de baan.

Veel plezier op weg naar en op Zandvoort!

Klaas Jan ter Stege, René van der Snoek

Startplaatsen:

  • Route Zuidwest: Carpool Moerdijk A16, net voor Kanters aan de Steenweg, postcode 4781PA, Moerdijk.
  • Route Zuidoost: Carpool Andelst A15, adres Wanraaij 9, Andelst.
  • Route Noordoost: Carpool Zwolle zuid A27, adres Beukenallee 33a, Zwolle.

Verzamelpunt Breukelen: Carpool aan de westkant van de A2, afrit 5 richting Kockengen. Na eerste (vanuit richting Amsterdam) of tweede (vanuit richting Utrecht) rotonde na ca. 150 m links: carpoolplaats (N401).

De routes om te printen:

De GPX-bestanden:

Voor het uploaden van de GPX-bestanden naar je navigatiesysteem kunnen we geen ondersteuning bieden. Daarnaast is goede werking afhankelijk van onder andere type navigatiesysteem, geïnstalleerde kaarten op dat systeem en de actualiteit. We adviseren daarom ook een print mee te nemen.