Met de droogrit van 2021 sluiten wij het bijzondere puzzelrittenseizoen van de corona-jaren 2020 en 2021 af. Omdat er dankzij de pandemie slechts 4 ritten waren georganiseerd in 2020 werd het seizoen verlengd met de ritten van 2021. Er zijn daardoor in het seizoen elf ritten georganiseerd die allen meetelden voor het eindklassement.

Voor het eindklassement geldt dat wanneer er meer dan zeven ritten zijn georganiseerd in een seizoen, de beste zeven scores van alle ritten per deelnemer worden meegeteld. Dit betekent dat enkele equipes die meer dan zeven ritten gereden hebben een totale score hebben die lager uitvalt dan van al hun ritten bij elkaar. De vinger wordt dus gelegd op de slechtste score van alle ritten wanneer er meer dan zeven ritten gereden zijn.

Dat meedoen met de laatste droogrit geloond heeft, bleek dat vanuit het niets, René van der Snoek, door daar de eerste plaats te halen, alsnog een plaats heeft weten te bemachtigen op het erepodium en wel met slechts een heel klein verschil met de nummer drie. Hierdoor grijpt het equipe van Joyce en Mark Kieft net naast een plaats op het erepodium

De erepodiumplaatsen gaan uiteindelijk naar:

  1. equipe Gerard Broer (615 punten)
  2. equipe René van der Snoek (500 punten)
  3. equipe Marco Pellegrom (495 punten)

Xavier Jochmans, Klassementsbeheerder

Bekijk de volledige einduitslag

We nemen met de bovengenoemde equipes nog contact op over de overhandiging van de bekers. 


Eerste rit 2022: aanmelding Snertrit geopend

De organisatoren van de Snertrit op 6 februari zijn vastbesloten de rit door te laten gaan, beperkingen of niet. Uiteraard bínnen die beperkingen. Zouden we de deelnemers niet ergens bij de horeca binnen mogen ontvangen, dan zetten we desnoods een 'click-and-collect'-systeem op, net als vorig jaar met de Zuiderzeerit.

Die 'click' is al mogelijk; ga naar de aankondiging om aan te melden. Dat aanmelden is verplicht en kan tot 4 februari, 21.00 uur.