De Snertrit is de traditionele opwarmer voor een nieuw jaar vol evenementen, mèt een opwarmer; namelijk de vertrouwde kop dampende snert. Waren we vorig jaar door de omstandigheden gedwongen de snert in te ruilen voor een ijstraktatie in het najaar, dit jaar gaan we weer terug naar het 'oude normaal'. Mits er natuurlijk geen nieuwe beperkingen noodzakelijk blijken.

Na een welverdiende 'winterslaap' wat betreft de (fysieke) puzzel- en toerritten en voor de klassiekers onder ons, gaan we met deze rit weer vol goede moed van start in het nieuwe seizoen.

Dit jaar vindt deze in het oosten van Gelderland plaats met de start in Apeldoorn, dus toch redelijk centraal. Ook het eindpunt zal ergens in die omgeving liggen. Zo kan iedereen redelijk uitgerust aan de start verschijnen en na afloop weer comfortabel huiswaarts keren.

Onze chefs zijn al volop bezig met de mise-en-place voor de bereiding van de verrukkelijke erwtensoep die wij jullie dit jaar op een wel heel bijzondere locatie ergens onderweg voorschotelen. Om daar te komen moeten wel weer alle navigatiekwaliteiten uit het winterse stof gehaald worden, want er moet weer een heuse toer- puzzelrit gereden worden.

Dus voor de liefhebbers, of degenen die een revanche voor het mislopen van de beker afgelopen jaar zoeken, zijn er onderweg weer volop lastige puzzelvragen verstopt. Maar zeker ook voor relaxed toeren brengt deze rit je langs de mooiste plekken. Hoe de route precies gaat lopen kunnen we nog niet verklappen, maar reken er maar op dat wij weer de meest pittoreske en hopelijk besneeuwde weggetjes in de Achterhoek van ons land weten te vinden…

Starten bij een Alfa Romeo-specialist is gezien de omstandigheden op dit moment nog te onzeker. Daarom zijn we voor de start weer te gast bij een gunstig gelegen Van der Valk Hotel, en wel Hotel Apeldoorn, pal naast afrit 24 van de A50 (niet te verwarren met de andere Van der Valk bij Apeldoorn, De Cantharel!) De koffie staat klaar op zondag 6 februari vanaf 9.30 uur en we starten zoals gebruikelijk weer tussen 10.00 en 11.30 uur.

Aanmelden is verplicht, dat kan van 14 januari 21.00 uur tot 4 februari 21.00 uur. Lees bij de algemene informatie hoe. Deze rit telt mee voor het Puzzelrittenklassement 2022, zodat je de eerste punten hiervoor alvast bij elkaar kunt sprokkelen. Maar zoals gezegd; alleen maar lekker toeren en een frisse neus halen is natuurlijk ook mogelijk.

Tot ziens op 6 februari in Apeldoorn!

Klaas Jan ter Stege en René van der Snoek