In je gedachten rij je dan in de Ardennen met een hele sliert van mede Alfisti achter en voor je, cruisend door een mooi heuvelland. Raampje open, je hoort de diepe brom van een Bertone voor je, de sound van je eigen uitlaat en de snerp van het Sudje achter je… Met de wind door je haren, op weg naar een mooi cafeetje in Stavelot.


Helaas, het is alleen maar in gedachten. 

(Let op: onderaan een enkele updates (17 mei))

De Ardennen, het idyllische Limburg, Holland met al zijn historie, Groningen met zijn ruimte, het bosrijke Gelderland en de rest van Nederland. Zoveel mooie omgevingen waar we al te lang tijd niet in georganiseerd verband zijn geweest en mogelijk voorlopig niet zullen komen. Missen jullie de puzzelritten ook zo? 


Gelukkig is er een mooie oplossing gevonden. Door mee te doen 'verdien' je een halve tot volle tank brandstof en de oversteek met de pont is gratis! Al kondigt het KNMI code oranje, rood of pimpelpaars af of is elke straat of weg vanwege de corona afgesloten, hij gaat gewoon door: de Dekselse Texelse Droogrit! 


Maar hóe dan? 


Wat is het idee? Je 'rijdt' virtueel een kaartrit. Gewoon zoals je dat normaal ook zou doen, alleen zit je nu achter je buro of keukentafel of misschien wel in je luie stoel. We verstrekken digitaal het reglement, kaartmateriaal en legenda. Schenk jezelf een lekkere Italiaanse wijn in of pak een biertje en vertrek. Je zoekt en volgt (als je het goed doet) de juiste route. Noteer de routecontroles en stuur ze in. De uitslag en oplossingen volgen later via deze website. 


Misschien klinkt het ingewikkeld: virtueel rijden. Ons advies: gewoon meedoen. Kom je er helemaal niet meer uit, dan is het onverrichterzake terugkeren naar huis niet zo'n drama; daar was je toch al. En ook voor de organisatie zal het even wennen zijn. Daarom trekken we er twee dagen voor uit: 16 en 17 mei. Overnachten doe je heel voordelig in hotel A Casa.


Start en finish 

16 mei, om 10.00 uur gaat de documentatie op deze pagina online en de antwoorden verwachten we uiterlijk 17 mei om 16.00 uur. In de documentatie vind je ook het e-mailadres voor het insturen van je antwoorden. 


Als je nou denkt 'ja, dat puzzelen is wel leuk maar ik mis de omgeving'… Stap maar even bij deze meneer of mevrouw in: Rondje Texel.

Hieronder de links naar de documenten.


We denken al over een volgende editie na. Uiteraard ook weer op een locatie waar we nooit eerder zijn geweest. 

Veel plezier en we stellen het op prijs als je laat weten wat je van deze 'rit' vindt!


Update 11 mei:

  • Het kaartleessysteem dat we gaan gebruiken is: 'pijlen, kortste route'. Op internet is her en der wel uitleg te vinden maar bedenk dat het reglement dat we publiceren leidend is.
  • Het loont om er vroeg bij te zijn! Want bij gelijke scores kijken we eerst wie het langste foutloos heeft 'gereden'. Als er dan nog steeds deelnemers gelijk scoren is wie het eerst de antwoorden heeft ingeleverd de winnaar.

Update 2 van 11 mei:

  • In de (online) EC-vergadering van vanavond is besloten dat deze droogrit nog niet meetelt voor het klassement. De volgende doet dat wél.

Update 1 van 17 mei:

  • De lijnen zijn gesloten, de uitleg staat al hierboven.

Update 2 van 17 mei:

  • En ook de uitslag is bekend, zie even hierboven.