Het weekend van 11 en 12 juli wordt er één van de hersengymnastiek, want op beide dagen kun je aan een 'droogrit' meedoen en op de zondag is er om 12.00 uur de online Alfa Pub Quiz. Dus vragen we nu eens niet naar motorvermogen maar om denkvermogen. 

De quiz telt 20 tot 25 vragen waarin Alfa Romeo en de SCARB centraal staan. Het zijn meerkeuze vragen waarop er (in ieder geval deze keer) steeds maar één goed antwoord is. De tijd die je krijgt om na te denken varieert per vraag, in beeld zie je hoeveel tijd resteert. De onderwerpen van de vragen zijn een mix van modern en klassiek, historie en actualiteit, autosport en mensen, design en techniek. Makkelijk en moeilijk en natuurlijk een paar fijne instinkers.

Deelnemen

De quiz draait op het platform MyQuiz.org. Wie wil deelnemen moet daarop een account aanmaken. Het is handig dat ruim tevoren te doen. Belangrijk: laat je nickname beginnen met je donateurnummer. Wat je daar achter zet is helemaal vrij maar je naam is het meest logisch. Stuur daarnaast een mail naar het e-mailadres dat in de aankondiging in het Klaverblaadje staat. Vermeld in het onderwerp 'Alfa Pub Quiz' en in de mail je donateurnummer en naam. Je krijgt dan in de week voorafgaand aan de quiz de code die je invoert bij het inloggen. Zo kom je bij de Alfa Pub Quiz die kort na 12.00 uur start.

Na afloop bepaalt het systeem automatisch de winnaar. Om rekening mee te houden: de snelheid van antwoorden geeft de doorslag bij gelijke score. Dus ga je volgas of kies je toch voor zekerheid?

De winnaar wacht een kleine trofee. Dat is ook de reden dat het donateurnummer in de nickname moet staan, de trofee sturen we naar het adres dat bij dat nummer geregistreerd staat.

In de gratis versie van dit quiz-platform kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen. Of we dat aantal gaan halen moet nog blijken, maar meld je alsjeblieft alleen aan als je ook echt van plan bent mee te spelen. Zo voorkomen we dat mensen buiten de boot vallen terwijl er wel plaats was.

Deze keer zullen we moeten uitvinden of het naar verwachting werkt en of het voor herhaling vatbaar is. In ieder geval veel plezier en scherpte gewenst.

Hans van Leeuwen