Eigenlijk is het zó simpel: lees het reglement, volg de route op de aangeleverde kaart, lees bij iedere situatie het reglement voor de zekerheid nogmaals en pas het toe. Als je dat doet kom je makkelijk binnen een uur foutloos aan de finish.

Maar ja… bij kaartleesritten doet degene die de rit uitzet er natuurlijk alles aan om de deelnemers om de tuin te leiden. Of eventueel dóór de tuin, want bij droogritten geldt: een ingetekende weg op de kaart geldt als een bestaande weg.

Wacht even… 'droogrit'? Ja, dat is een virtuele kaartleesrit. In de normale rittensport staan de routecontroles (bordjes met letters) naast de weg, bij een droogrit staan ze ingetekend op de kaart. Je 'rijdt' de rit dus niet echt, maar denkbeeldig. Zittend op de bank, aan bureau of keukentafel, liggend in bed of desnoods in bad.

De antwoorden stuur je per e-mail in (het adres krijg je bij de documentatie) en zo spoedig mogelijk na afloop hoor je hoe goed (of minder goed) je gescoord hebt en krijg je de uitleg.

Tot zover de theorie. Hoe werkt dat nou eigenlijk in de praktijk? Om een idee te krijgen, lees Uitslag en uitleg van de Dekselse Texelse droogrit. Lees alle documentatie en probeer het eens. Aan de hand van de inmiddels gepubliceerde uitleg kan je meteen zien hoe het werkt.

Op naar nummer 2

De Dekselse Texelse was de eerste droogrit, op 16 en 17 mei. Inderdaad, je krijgt twee dagen die je natuurlijk optimaal zou kunnen benutten door jezelf tot aan de deadline te controleren. Maar er geldt wel: bij gelijke score telt wie er eerder heeft ingeleverd. Dus of dat slim is?

De tweede droogrit 'Wat 'n eilanden!' start waar we de vorige keer gebleven waren: op Texel. En of het allemaal niets kost (dat doet het ook niet, want je blijft gewoon thuis) hoppen we van eiland naar eiland. Het kaartleessysteem: 'ingetekende lijn met barricades'.

Op 11 juli om 10.00 uur worden de links hieronder actief. Inleveren van de gevonden letters kan tot 12 juli 16.00 uur. Het e-mailadres vind je in het reglement.

De uitslag telt mee voor het SCARB-puzzelkampioenschap!

Veel succes en vooral veel plezier!

Seekle van der Veen, Hans van Leeuwen