2020 was een apart jaar. Vele evenementen gingen niet door, en zo ontstond het idee voor een Droogrit; een virtueel te rijden navigatierit waaraan je op je eigen moment deelneemt. En op je eigen plek; aan je bureau, je eettafel, in bed, in bad, vanuit je hotelkamer tijdens je wintersportvakantie, of… Alles is mogelijk, maar uitgerekend nou net niet als je aan het rijden bent.

Twee van zulke ritten hebben we georganiseerd met daarna als afsluiter de Grote Eindejaars Droogrit. Dit jaar, 2021 gingen de meeste 'gewone' ritten weer door, al dan niet met de nodige beperkingen. Uiteindelijk is er natuurlijk ook niets leuker dan met je eigen Alfa een rit te rijden.

Toch organiseren wij ook dit jaar weer een Droogrit tijdens de donkere dagen. Vorig jaar kregen we veel positieve reacties over de Droogritten. Al viel ons soms het deelnemersaantal een beetje tegen. Maar dingen moeten ook kunnen groeien. Een Droogrit brengt toch wat afwisseling naast de reguliere ritten en biedt ook nuttige oefening mocht je van plan zijn andere oldtimerrally's of navigatieritten te gaan rijden. Bovendien kun je ook deze keer weer punten scoren voor het puzzelklassement.

Daarnaast vinden wij het gewoon erg leuk om te organiseren. 'Wij' vraag je je misschien af? Inderdaad, dit jaar zetten wij de rit met z'n tweeën uit. Ronald van der Aa, die vorig jaar al de ritten controleerde en virtueel nareed, neemt nu ook een deel voor zijn rekening. Zo kunnen we een nog gevarieerdere rit neerzetten en houden wij elkaar scherp.

De 2e Grote Eindejaars Droogrit zal daarom uit nog meer routebeschrijvingen bestaan. Mocht je nieuwsgierig zijn hoe een Droogrit in elkaar steek en wat je kunt verwachten, kijk dan nog eens op de SCARB website naar de Droogritten van vorig jaar (typ 'droogrit' in het zoekveld).

Zie hierboven de links  naar de documentatie. Je hebt de rest van het jaar om de rit virtueel te rijden en de 'juiste' lettercombinatie in te sturen. Het is nu nog niet bekend of het einde van deze rit ingeluid wordt met vuurwerk en of Bohemian Rhapsody danwel Magnolia op de radio klinkt (inmiddels wel, red.). In ieder geval sluit de inzendtermijn op het moment dat 2022 begint.

Wij hopen erop dat we je een leuke uitdaging bieden tijdens de feestdagen en wensen iedereen, al duurt het nog even als je dit leest, een fantastisch en gezond 2022.

Seekle van der Veen, Ronald van der Aa