1978. Gerrie Knetemann wint op de Champs-Elysées in Parijs de slotetappe van de Tour de France. De film Grease gaat in première. In de Kuip in Rotterdam vindt voor het eerst een popconcert plaats; Bob Dylan speelt er voor 50.000 fans. In Italië wordt oud-premier Aldo Moro ontvoerd en later vermoord. De Camp Davidakkoorden tussen Israël en Egypte werden gesloten. In december ligt het leven in de noordelijk provincies dagenlang plat door ongekende sneeuwstormen. Wie al wat ouder is herinnert zich waarschijnlijk nog dat deze gebeurtenissen dagenlang het nieuws domineerden. Tegelijk realiseren we ons dat het al weer lang geleden is. Maar liefst 45 jaar.

1978. Er gebeurden ook dingen die niet direct opvielen en het nieuws dan ook zeker niet haalden. En toch: een van die destijds minder opvallende gebeurtenissen beïnvloedt na 45 jaar nog altijd onze vrijetijdsbesteding. Voor de een misschien een beetje, voor de ander heel nadrukkelijk. Op 26 april 1978 richtte een kleine groep gepassioneerde Alfisti de Stichting Club Alfa Romeo Bezitters op. Wie had toen kunnen bedenken hoe die kleine club zou uitgroeien tot wat het nu is: Nederlandse grootse Alfa Romeo-club, met een goed gevulde evenementenkalender (er komt binnenkort weer het een en ander bij), een groot aantal enthousiaste vrijwilligers en internationaal geroemd vanwege het prachtige clubblad Het Klaverblaadje en een indrukwekkend groots opgezet Spettacolo Sportivo!

We mogen best onszelf feliciteren, en daarmee bedoelen we niet alleen de vrijwilligers maar ook de leden. Want zonder leden geen club. Passie beleef je samen!