Op 25 november sloten we het puzzelkampioenschap 2018 af met de Pepernotenrit. Op het eindpunt, Ford-museum Tullekensmolen in Beekbergen, beleefden de aanwezige kinderen spannende momenten; er waren niet alleen Pieten, ook Sinterklaas zelf kwam binnen.

Spannende momenten waren er ook voor de puzzelaars want met de uitslag van de Pepernotenrit werd ook de einduitslag van het klassement bekend.

Equipe Hereijgers stond na de eerste vijf ritten bovenaan en kon alleen nog worden ingehaald door equipe Zimmer. Een zevende plaats in de Pepernotenrit was Hereijgers' laagste score dit jaar, de totaalscore kwam op 505 punten. Zimmer had daar overheen gekund maar kwam niet verder dan de vierde plek en bleef steken op 495.


Equipe Matser, kampioen van 2017, stond derde in het klassement maar moest die plaats nog wel verdedigen. Dat deden de dames met verve; met de tweede plaats in de Pepernotenrit werd het brons in het klassement veiliggesteld (435 punten).

Equipe Van Diejen voerde een soort veni, vidi, foetsie tactiek uit; won twee ritten, werd derde in de Pepernotenrit maar was de andere ritten niet aanwezig. En dan toch nog vierde in het klassement (355).

Equipe Broer ontfutselde met de overwinning in de Pepernotenrit equipe Hoogveld de vijfde plek in het klassement (345), maar die laatste equipe kon die plek door afwezigheid ook niet verdedigen. Hoogveld pakte nog wel de zesde plaats in het klassement (235). 


Tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 13 januari ontvangen de nummers 1, 2 en 3 hun bekers, bij deze alvast van harte gefeliciteerd!

We zijn ondertussen al bezig de eerste ritten van 2019 voor te bereiden. Zoals altijd geldt: puzzel mee als je er zin in hebt of toer mee en geniet vooral van de omgeving. Tot de Snertrit op 10 februari!