Voor het Spettacolo Sportivo (29 en 30 juni op het Circuit van Zandvoort) hebben we een aantal specials aangekondigd. Zoals de komst van de Club Lampeggiante Blu, de viering van 70 jaar Giulietta en van 40 jaar Alfa 90 en aandacht voor optisch en/of technisch getunede Alfa Romeo's. Op de Spettacolo Sportivo website kon je daarover al lezen. En we hebben er nu een paar leuke nieuwtjes over!

70 jaar Giulietta (750/101 serie)

De Sprint, de coupé uit het Giulietta modellengamma, werd in op 19 april 1954 op de autosalon van Turijn geïntroduceerd en daarmee beleeft het model dit jaar haar 70e verjaardag. De berlina en Spider varianten verschenen een jaar later. In samenwerking met het Nederlandse Giulietta Register probeert de SCARB 70 Sprints bij elkaar te krijgen. Ben je in het bezit van een Giulietta? Dan mag je dit Spettacolo zeker niet missen. Schrijf je in/bestel je tickets.

Eregast: Marialaura Luraghi

Een man die nadrukkelijk zijn stempel op de Giulietta drukte was Giuseppe Luraghi. Van 1961 tot 1956 besteedde hij als directeur van Finmeccanica bijzondere aandacht aan Alfa Romeo. Van 1960 tot 1974 werd Luraghi aangesteld als president van Alfa Romeo. Op de zondag van het Spettacolo, 30 juni dus, is Luraghi's kleindochter Marialaura aanwezig om een bijzondere rol te vervullen in het jubileumprogramma rondom 70 jaar Giulietta. Eens te meer een reden om met je Giulietta naar het Spettacolo te komen, toch?

Club Lampeggiante Blu

De Alfa's waarmee de Club Lampeggiante Blu ('blauw zwaailicht') vanuit Italië naar Zandvoort komt, verkeren in topstaat. Zorgvuldig geconditioneerd of gerestaureerd door de leden die in de meeste gevallen zelf werkzaam zijn of waren bij de polizia en carabinieri. De colonne bestaat uit ongeveer vijftien voertuigen, zowel politie-auto's als ambulances. De uitstapjes van de club draaien om meer dan alleen maar plezier; de dames en heren zamelen ook geld in voor goede doelen. 

Niet onopgemerkt

Ook hier kunnen we wat nieuws vermelden: we verklappen niet wat, maar verwacht van de poliziotti e poliziotte een paar spectaculaire momenten. Én: op de zaterdag is er een lezing. Het tijdstip maken we in het programma bekend.

40 jaar Alfa 90

De hoekige Alfa 90 is een zeldzame verschijning geworden. In het kader van 40 jaar Alfa 90 proberen we zoveel mogelijk exemplaren bij elkaar te krijgen. De auto's krijgen een op de zaterdag en de zondag een gezamenlijke plek. Op zondag kunnen de auto's deelnemen aan de parade. Heb je een 90? Of je SCARB-lid bent of niet: Schrijf je in/bestel je tickets.

Alfa Romeo Tuning

Waar de een zijn of haar Alfa tutto originale houdt, steekt een ander heel veel tijd in het naar eigen smaak en wensen aanpassen van de Alfa. Of dat nou met een special paint job of wrapping is, aangepast bodywork, technische upgrades of een combinatie daarvan; het levert vaak auto's op waar heel veel over valt te vertellen.

En we nodigen eigenaren van die verfraaide Alfa's uit om dat verhaal inderdaad ook te komen doen. De aangemelde en geselecteerde auto's krijgen een speciaal plekje op de paddock en kunnen op zondag deelnemen aan de parade. Dus: Schrijf je in/bestel je tickets.