Zie onderaan voor eventuele updates

Het Corona-virus (ook bekend als Covid-19) beheerst het nieuws. Dagelijks horen of lezen we berichten over nieuwe besmettingen, bedrijven die dicht blijven en evenementen die worden afgeblazen. Zo is de Geneefse Autosalon geannuleerd en vervalt de eerste MotoGP race in Qatar. Dat roept misschien de vraag op of evenementen van de SCARB gevaar lopen.

Er is op dit moment geen reden de evenementenkalender aan te passen maar we volgen de berichtgeving omtrent het virus nauwlettend. Als er aanleiding is een evenement te annuleren of ingrijpend aan te passen publiceren we dat op deze site. Kijk dus vlak voordat je naar een evenement vertrekt of er nieuwe berichten zijn.

Een annulering of ingrijpende aanpassing zou kunnen volgen uit bijvoorbeeld een besluit of dringend advies van de overheid, afsluiting van de locatie of het gebied waar het evenement zou plaatsvinden of het gesloten zijn van een gastbedrijf. We zoeken dan naar een passende oplossing zoals een ander tijdstip, andere locatie of aangepaste opzet maar kunnen niet garanderen dat dat lukt.

Los van het gebeuren rond het virus is het altijd verstandig vlak voor vertrek de website te bezoeken; we hebben al eens op het laatste moment de startlocatie van een rit moeten wijzigen omdat het bedrijf waarmee de afspraak was gemaakt failliet was gegaan.

Deelnemers aan onze evenementen vragen we de in de media veelvuldig aangehaalde hygiëne-adviezen op te volgen. Het Alfa-virus geven we graag door, het Corona-virus verder verspreiden willen we natuurlijk niet.

Update 17 maart: De datum van Viva Italia is gewijzigd. Nieuwe datum: Pinksterzondag 31 mei.