De 10e Miniatura expo kon door de corona-beperkingen helaas niet doorgaan op het Spettacolo Sportivo van 2021. Organisatoren Fer Akkermans en Teun ter Voert hebben Alfa Romeo dealer Zeeuw Automotive in Zwijndrecht bereid gevonden om 7 vitrines met Alfa Romeo miniaturen in hun showroom te huisvesten.

Het oorspronkelijke SCARB thema dit jaar was '50 jaar AlfaSud'. Verkleind zijn te zien vanaf de 'Caimano' conceptcar van ItalDesign, de eerste 1971 Sud 1200, 4 deurs, 2 deurs Ti, Giardinetta, Ti Trofeo, 'Valentino', Britse 12C bimotore, NL demo Politie tot en met de Sud Sprint en Trofeo versies. Behalve met Alfasuds zijn de vitrines gevuld met Alfa Formule 1 bolides en Alfa Romeo toerwagens van Nederlandse coureurs vanaf eind jaren '60.

Tot 25 februari zijn 205 Alfa Romeo modellen te bewonderen bij Zeeuw Automotive, Ohmstraat 1, Zwijndrecht (langs de A16, afrit 23 HiA.). Dagelijks geopend van maandag tot en met zaterdag; gesloten op zondag en de feestdagen. Met in achtneming van de corona-. regels willen we je daar graag ontmoeten voor een 'Miniatura koffieklets' om 11.30 uur op 5 en 12 februari.

Vooralsnog verzoeken we je een mondkapje te dragen en je komst op één van die data aan te melden via fer.akkermans@ziggo.nl.