Thema van de rit van 28 augustus: havezaten; huizen van destijds (rond 17e eeuw) rijke families die behoorden tot een ridderschap. De rit passeerde enkele locaties waar ofwel de havezate nog fier overeind stond ofwel al lang geleden was verdwenen.

Startpunt was havezate De Havixhorst tussen Meppel en De Wijk, eindpunt was Autobedrijf Vieto in Zuidwolde waar Steve Scamacca van SVO-shop in Meppel (Italiaanse delicatessen en wijn) de deelnemers van heerlijke Italiaanse delicatessen voorzag. Aantal equipes: 56. Met dank aan Rowin Haaksma (www.rh98fotografie.nl) voor de foto's van startpunt en langs de route: bekijk het album. René van der Snoek verzorgde wederom een video met route, vragen en antwoorden.

Laat in september (25e) de Noord-Hollandrit organiseren is een klein beetje de weergoden verzoeken..., maar wat een mazzel; de zon scheen volop. De Spiders hebben bijna de hele tocht met het kapje open kunnen rijden! Goed er was een enkele flinke bui boven Medemblik maar dat heeft het goede humeur van alle deelnemers niet kunnen veranderen. Er gingen uiteindelijk 47 prachtige Alfa's van start, en de helft daarvan is druk bezig geweest met de puzzel- en fotovragen! Belangrijkste was natuurlijk om zoveel blije mensen te mogen ontvangen op de eindlocatie, heerlijk al die positieve verhalen! In het album vind je een selectie van alle foto's die door Michael Goevaers en zoons gemaakt zijn, de deelnemers ontvangen nog een mail hoe ze die kunnen opvragen in groot formaat. En ook dit keer verzorgde René een video met route, vragen en antwoorden. Dank aan Autobedrijf Imola in Hoorn voor de gastvrije ontvangst.

Tot slot: geklommen of gedaald in het puzzelklassement 2022? Ons klassement is vele malen spannender dan dat van de formule 1 want er zijn nog altijd vier kanshebbers. Bekijk het klassement.