Het valt in het niet bij het vele persoonlijke en zakelijke leed dat het coronavirus dit jaar heeft veroorzaakt, maar het is met pijn in ons Alfa-hart dat we moeten melden dat het Spettacolo Sportivo Alfa Romeo, gepland voor 19 en 20 september dit jaar, niet kan doorgaan.

Het Spettacolo Sportivo draait om auto's, maar niet om auto's alleen. Het draait ook om mensen, want juist die mensen maken het tot zo'n geweldig evenement dat tot in alle uithoeken van Europa hoge ogen gooit. Er zijn door het Spettacolo in de loop der jaren vele internationale vriendschappen gesloten.

Er zijn op dit moment nog te veel onzekerheden. De overheid past de maatregelen rond het virus regelmatig aan maar zoals de situatie nu is zou het Spettacolo alleen door kunnen gaan zónder publiek. Dat betekent dat alleen leden die met hun auto de baan op gaan welkom zijn.

En daarmee is één van de belangrijkste pijlers onder onze mooie traditie weggeslagen. Geen gezellig clubcafé, geen clubwinkel of andere shops, geen bijzondere auto's op de Special Display, niet rondslenteren over de paddock, niet samen kletsen bij de auto's en niet samen de races en andere baanactiviteiten bekijken vanaf tribune of pitdak.

We bekijken inmiddels wat er moet gebeuren om in 2021 weer een Spettacolo te kunnen organiseren. Er zal waarschijnlijk vooral veel gaan veranderen op het gebied van inschrijvingen en briefings. Dat wordt (verder) digitaal georganiseerd om het aantal contactmomenten te beperken.