Zoals ooit het zilte Zuiderzeewater droop van de zuidwesters boven de door het harde leven getekende gezichten van de vissers, zo druipt nu de historie van de vissersplaatsjes aan het IJsselmeer. Namen van plaatsjes die je vast wel eens hebt gehoord, maar weet je die plaatsjes ook aan te wijzen op de kaart? Zoals Spakenburg en Elburg.

Hard bestaan en comfortabel genieten

Terwijl de vissers van weleer bij nacht en ontij vochten tegen de elementen en de boeren hun karrepaarden leidden over de winderige akkers op de noordelijke vlakte van de Veluwe, kunnen wij ontspannen (want met een duidelijke routebeschrijving) toeren in onze warmgestookte Alfa's. Of misschien wel airco-gekoeld, met het rare klimaat van tegenwoordig weet je het maar nooit…

Wat wel zeker is: je gaat idyllische plaatsjes aandoen, verbonden door soms heel kleine kriebelweggetjes. De Zuiderzeerit telt mee voor het puzzelklassement. 

Aanmelden 

We starten bij hotel De Witte Bergen in Eemnes. Omdat het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk is dat in hele grote groepen te doen splitsen we de ontvangst en het vertrek op in twee sessies. De verplichte(!) aanmelding start online op 4 oktober om 20.00 uur en sluit 16 oktober 20.00 uur. In die periode staat op deze pagina een aanmeldknop

Geef bij 'opmerkingen' twee dingen aan: 

  • Of je de routebeschrijving ook als gpx-bestand wilt ontvangen. Die kan je op je navigatiesysteem of -app zetten (mits geschikt). Meelezen in het routeboek blijft nodig als je ook wilt puzzelen.
  • Of je wilt starten in de eerste groep (8.30 uur tot 9.30 uur) of in de tweede (10.00 uur tot 11.00).

Na aanmelding ontvang je een automatische bevestiging per e-mail, de bevestiging van de indeling in groep 1 of 2 volgt een paar dagen voor de rit in een aparte mail. We kunnen niet garanderen dat we iedereen in de groep van zijn of haar voorkeur kunnen plaatsen. Wisselen is niet mogelijk en hou je s.v.p. aan de opgegeven tijden. Geef je geen voorkeur op, dan delen wij je in.


Eindpunt en vervolg

Het einde van de rit is in Zwolle, dicht bij de A28. Helaas is er, ook weer in verband met corona, geen georganiseerde nazit. Je kunt het antwoordenformulier inleveren bij de organisatie op de parkeerplaats. Een kop koffie of wat anders kun je op eigen gelegenheid gebruiken in het restaurant. De uitleg en uitslag plaatsen we in de loop van de week na de rit op de clubsite.

Controleren

Vanwege de vele onzekerheden kan de opzet nog weer veranderen, bezoek deze pagina in ieder geval vlak voor vertrek naar het startpunt nogmaals en lees ook de pagina over het SCARB coronabeleid


Enkele belangrijke punten daaruit:

  • Zonder inschrijving vooraf is deelname niet mogelijk.
  • Er geldt een maximum aantal auto's (als dat al bereikt is geeft de site dat aan) met maximaal 2 inzittenden.
  • Bij het afhalen van het routeboek is het tonen van geldige clubpas een vereiste.


Contactgegevens Hotel De Witte Bergen:

Tel. 0355 - 395 800, www.hoteldewittebergen.nl