De Zuiderzeerit stond oorspronkelijk op 18 oktober vorig jaar gepland. We moesten hem op het allerlaatste moment afblazen. We doen, een half jaar later, een nieuwe poging. Op het moment van het schrijven van deze aankondiging weten we nog niet wat er op 18 april wel en niet kan (of mag). Daarom is de opzet vooralsnog 100% contactloos. Kom kort voor de rit op deze pagina terug voor de laatste ontwikkelingen.

Zoals ooit het zilte Zuiderzeewater droop van de zuidwesters boven de door het harde leven getekende gezichten van de vissers, zo druipt nu de historie van de vissersplaatsjes aan het IJsselmeer. Namen van plaatsjes die je vast wel eens hebt gehoord, maar weet je die plaatsjes ook aan te wijzen op de kaart? Zoals Spakenburg en Elburg.

Terwijl de vissers van weleer bij nacht en ontij vochten tegen de elementen en de boeren hun karrepaarden leidden over de winderige akkers op de noordelijke vlakte van de Veluwe, kunnen wij ontspannen (want met een duidelijke routebeschrijving) toeren in onze warmgestookte Alfa's. Of misschien wel airco-gekoeld, met het rare klimaat van tegenwoordig weet je het maar nooit… Wat wel zeker is: je gaat idyllische plaatsjes aandoen, verbonden door soms heel kleine kriebelweggetjes. De Zuiderzeerit telt mee voor het puzzelklassement.

Aanmelden

We starten in de omgeving van Eemnes. We zijn aanwezig van 9.30 tot 11.00 uur om de routeboeken uit te reiken. De exacte locatie volgt kort tevoren per e-mail.

De verplichte(!) aanmelding start online op 1 april om 20.00 uur en sluit 16 april 20.00 uur. Bij deze aankondiging staat in die periode de aanmeldknop. Geef bij 'opmerkingen' aan of je de routebeschrijving ook als gpx-bestand wilt ontvangen. Die kan je op je navigatiesysteem of -app zetten (mits geschikt). Meelezen in het routeboek blijft nodig als je ook wilt puzzelen.

Het einde van de rit is in Zwolle, dicht bij de A28. Of er een georganiseerde nazit is kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Ook daarover houden we je via deze pagina en/of e-mail op de hoogte.

Een paar belangrijke zaken:

  • Zonder inschrijving vooraf is deelname niet mogelijk
  • Je volgt de actuele aanwijzingen van het RIVM, bijvoorbeeld thuisblijven in geval van besmetting.
  • Er geldt mogelijk een maximum aantal auto's (als dat al bereikt is geeft de site dat aan).
  • Bij het afhalen van het routeboek is het tonen van de geldige clubpas (die van 2021, eind maart meegestuurd met Klaverblaadje 173) een vereiste.

René van der Snoek, Hans van Leeuwen

Adres:

Start in de omgeving van Eemnes, de exacte locatie laten we je weten via het e-mailadres dat je bij de aanmelding opgeeft.