Het Land van Maas en Waal


Tussen de kronkelende rivieren Maas en Waal vind je romantische landerijen en idyllische dijkhuisjes. De vele veerpontjes verbinden de gespleten stukken groen met elkaar. Ganzen en steltlopers laten zich graag fotograferen tijdens een oer-Hollandse wandeling in de buitenpolder of uiterwaarden.  

De voorjaarsrit voor de Giulietta's uit de 750/101-serie neemt ons mee door een deel van dit oer-Hollandse gebied en daar blijft het niet bij. We gaan ook over de grens, de grens met Brabant welteverstaan. Misschien niet zo uitdagend als een rit door Tadzjikistan, maar tóch is er de overtuiging dat deze expeditie voor ieder wat te bieden heeft.

Diegene die het heerlijk vindt om op een ontspannen manier door het Gelderse en Brabantse land te toeren zal niet bedrogen uitkomen. De tocht gaat over dijkjes, door historische dorpjes, langs singels en door bossen. Onverharde wegen mijden we niet. Het stuur en de versnellingspook zitten deze dag niet voor de sier in uw auto. 

Ontvangst vanaf 9.30 uur bij de Leurse Hof in Leur, waar we na de koffie met appelgebak om 10.30 uur vertrekken. 

De route wordt beschreven volgens het bol-pijl systeem; een stukje actieve recreatie voor bestuurder en navigator, zonder dat dit je enorme hoofdbrekens oplevert. Je wordt regelmatig in staat gesteld om met straatnamen te verifiëren of je nog op de juiste weg zit. 

Over de lunch gesproken: we hebben een schitterende locatie gevonden om de dag te breken. Kasteel Aldendriel in Mill zal onze middagstop zijn, waar wij een gevarieerde broodtafel geserveerd krijgen. Een soepje en kroket ontbreken hier uiteraard niet. Met medewerking van het weer kunnen we buiten zitten, anders gaan we naar binnen het fraaie koetshuis in. 

Na de inwendige versterking vertrekken we voor het middagprogramma dat ons uiteindelijk bij het automuseum Metropole in Druten doet belanden. Voordat het zover is hopen wij je nog te kunnen trakteren op een korte stop in een klein stukje automotive Italië; een heuse Italiaanse 'carrozzeria' die rechtstreeks vanuit Italië in het Brabantse land lijkt te zijn getransplanteerd. 

Het slotakkoord is dus het Metropole in Druten. Daar vindt de prijsuitreiking plaats, vergezeld van een borrelhapje en drankje. Wij kunnen daar op eigen gelegenheid de exclusieve autocollectie bewonderen alvorens weer huiswaarts te keren. 

Dit alles voor € 47,50 per persoon. Aanmelden bij Peter Koenekoop via het contactformulier.