Het 21e Spettacolo Sportivo Alfa Romeo, op 25 en 26 augustus op het Circuit van Zandvoort, staat geheel in het teken van de 40e verjaardag van de SCARB.

De Stichting Club van Alfa Romeo Bezitters, kortweg SCARB, organiseert jaarlijks en afwisselend op de Nederlandse racecircuits haar clubweekend, het Spettacolo Sportivo Alfa Romeo. In 2018 is dat weer op het circuit van Zandvoort. 

Historische locatie

Het circuit in de duinen staat op dit moment weer vol in de belangstelling vanwege de mogelijke terugkeer van de Formule 1. Ouderen onder ons herinneren zich nog maar al te goed de races met grote namen als Jacky Ickx, Mario Andretti, Niki Lauda, onze nationale held Jan Lammers en Bruno Giacomelli in zijn Alfa 179. En op deze locatie vol schitterende racehistorie gaan we om onze 40e verjaardag te vieren extra groot uitpakken.

Ook van de Coppa Spettacolo, een toeristische toch langs de mooiste plekjes van Nederland maken we in dit jubileumjaar een XL-versie.

Uiteraard is het circuit gedurende het weekend doorlopend in gebruik voor diverse baanactiviteiten zoals het vrij-rijden, rijvaardigheidstrainingen en parades, afgewisseld met officiele races en diverse demo runs met historische en bijzondere typen Alfa Romeo's.

Thema: 40 jaar SCARB

Elk jaar opnieuw lukt het ons om een grote verscheidenheid aan zeldzame en historische typen Alfa Romeo vanuit heel Europa naar Nederland te halen. Zowel op de 'special display' op de paddock als op de baan herinneren deze auto's ons weer aan de lange geschiedenis waarin Alfa Romeo een aantal bijzondere en sportieve auto's op de weg voortgebracht heeft. In 2018 is ons 40-jarig jubileum het belangrijkste thema van het evenement en daarom staan alle hoogtepunten van Alfa Romeo en de internationale community van Alfisti tijdens deze periode centraal.

Terwijl de Alfa's van SCARB-leden en buitenlandse bezoekers te bewonderen zijn op de grote paddock, creëren we in en rond de speciale Alfisti-paddock een bijzondere sfeer. Hier kan men rond de special display van bijzondere en historische Alfa's andere liefhebbers ontmoeten, een espressootje drinken of dat ene lang gezochte onderdeel van je klassieke Alfa of een ander Alfa gadget bemachtigen.

Spettacolo website en inschrijven

Op 1 juli 2018 gaat onze speciale website www.spettacolosportivo.eu live met gedetailleerde informatie. Vanaf dat moment start ook de inschrijving voor de diverse baanonderdelen.