Traditiegetrouw starten we ook dit jaar met de Snertrit, de aftrap van het nieuwe puzzelrittenseizoen, waarbij iedereen weer start met nul punten voor het klassement. Voor veel deelnemers vormt dat klassement een leuke uitdaging. Lukt het de concurrentie te verslaan?

Niet iedereen heeft evenveel zin in dat gepuzzel, al is het alleen al om de sfeer in de auto gezellig te houden, zeg maar. Niettemin willen we deze keer ook deelnemers uitnodigen die niet zoveel met dat 'bolletje pijltje'-gedoe of andere systemen op hebben. 

Het plan is, om voor toerrijders die niet van plan zijn deel te nemen aan het puzzelklassement, een gpx-bestand te maken dat ze kunnen uploaden naar de TomTom of andere navigatiesystemen. Ze kunnen dan volgens het navigatiesysteem de route rijden en onderweg genieten van landschap en bezienswaardigheden.

De rit start in Zwijndrecht bij De Zeeuw Automotive. De slogan van deze echte Alfa Romeo dealer luidt: 'Automobili, La Nostra Passione', wat wil je als liefhebber van Italiaanse auto's nog meer? Naast Alfa Romeo worden ook de merken Fiat, Abarth, Jeep, Brute en DS Automobiles verkocht en onderhouden. We hebben over een familiebedrijf met liefhebbers van de eerder genoemde merken.

De route gaat dit jaar vanuit Zwijndrecht via een mooie route door de Alblasserwaard, langs de rivieren de Lek, Graafstroom en Linge, langs de Zouweboezem dwars door de Vijfheerenlanden en het eindpunt ligt centraal in Nederland, naast de A15. Uiteraard maken we er ook dit jaar weer een mooie rit van en hebben we voor de liefhebbers weer leuke puzzelvragen bedacht. En… natuurlijk zal ook dit jaar de kom snert niet ontbreken!

De Zeeuw Automotive heet ons welkom vanaf 09.30 uur, de inschrijving start om 10.00 uur en starten kan tot uiterlijk 11.30 uur. Ook voor deze rit is aanmelden via de website verplicht. Dat kan vanaf 12 januari 23.00 uur tot 2 februari 23.00 uur via deze pagina.

Belangrijk: vermeld bij opmerkingen 'toeren' als je een gpx-bestand wilt ontvangen, of 'puzzelen' als je voor het klassement wilt rijden.

We hopen jullie te zien op 4 februari in Zwijndrecht,

Klaas Jan ter Stege en Eric 't Hart


Contactgegevens Zeeuw Automotive:

078 - 200 5190, info@zeeuw.nl