Update 12 januari:

Wegens de verlenging van de lockdown (zie het nieuwsbericht) is dit evenement geannuleerd en de aanmelding gesloten. De rit is echter niet overboord; zodra het weer mogelijk is organiseren we hem alsnog. De aanmelding zetten we dan opnieuw open.

Oorspronkelijke tekst:

Op het moment dat we deze aankondiging publiceren is er net een nieuwe lockdown afgekondigd. Uiteraard geeft dat veel onzekerheden, duurt die tot 19 januari of misschien langer?

Echter, we blijven positief denken en in februari zijn we vele weken verder. Hopelijk kunnen we ons dan, net als de vorige keer, weer wat meer permitteren. Het is in ieder geval belangrijk om deze website te raadplegen op de laatste actuele informatie over dit evenement.

De Snertrit

De rit start in de omgeving van Rotterdam en heeft een bijzondere eindlocatie, eveneens in Rotterdam. De Snertrit brengt je door het zuidelijkste deel van Zuid-Holland en het meest westelijke deel van Noord-Brabant. Ik hoop overigens dat je een beetje bekend bent met de 'windstreken' noord, oost, zuid en west, want dat kan van pas komen tijdens deze rit. Het gebied waar we doorrijden klinkt misschien niet zo aanlokkelijk maar kent een hoop verrassingen. Deze streek was en is namelijk best belangrijk in de geschiedenis en voor de invloed van ons land.

Onlosmakelijk aan de Snertrit is natuurlijk de kom erwtensoep met roggebrood en spek. Normaal doen we dit halverwege de rit bij een tussenstop, maar omdat dit door de coronaregels moeilijk te realiseren is staat deze kom 'snert' nu klaar op de eindlocatie. 

Bijzondere eindlocatie doorspekt met Hollands glorie 

De eindlocatie is op het "ss Rotterdam". Bij aankomst mogen wij op een speciaal voor ons gereserveerde plaats parkeren, pal naast dit imposante schip. Het "ss Rotterdam" is een van de parels van de Nederlandse scheepsbouw en de tewaterlating bij de Rotterdamse Droogdok Maatschappij vond plaats op 13 september 1958, ingezegend door Koningin Juliana. Op 3 september 1959 koos de Rotterdam voor het eerst het 'ruime sop'. Ruim veertig jaar bevoer ze de wereldzeeën, als liner en als cruiser. Niet altijd bij dezelfde rederij en een tijdlang vermomd als 'Rembrandt', met een donkerblauwe romp. 

Zoals in de autowereld de Italiaanse ontwerpers en designstudio's wereldfaam genieten, zo bekend stonden en staan de Nederlandse scheepsbouwers om hun mooie ontwerpen en goede kwaliteit van deze schepen. Wanneer je de Rotterdam goed bekijkt zie je weinig rechte lijnen, het schip heeft een mooie zeeg, en de verhoudingen kloppen tot in detail. Van binnen wordt je verrast door het prachtige interieur, dat nog steeds de sfeer van weleer ademt. De Rotterdam was onder de passagiers altijd een zeer populair schip, juist vanwege het feit dat alles zo onveranderd leek te blijven. Natuurlijk zijn er door het intensieve gebruik aanpassingen geweest, maar de Rotterdam is altijd de Rotterdam gebleven. 

Arrangementen 

Er is heel veel over dit schip te vertellen, maar daarvoor dient deze aankondiging niet. In het routeboek zal ik hierover bij de inleiding nog meer vertellen. Maar als je meer over dit schip wilt weten of de sfeer wilt proeven is er de mogelijkheid om in een speciaal arrangement de avond voorafgaand aan de rit een overnachting te boeken. Zie hiervoor de advertentie elders in dit Klaverblaadje. Of boek dit zelf op ssrotterdam.nl/arrangement/seizoenspecial.  

Het arrangement, de zo genaamde 'Seizoen Special' bestaat uit :

  • 1 x overnachting aan boord van het ss Rotterdam 
  • 1 x uitgebreid internationaal Cruise ontbijt
  • 3-gangen verrassingsdiner inde Lido Grill (op de dag van aankomst)
  • Uitwaaien en zwaaien rondleiding
  • Welkomstdrankje

Ook is het mogelijk om na de rit de rondleiding Uitwaaien en zwaaien te boeken en/of in het Lido restaurant te blijven eten, een voorgerecht hoeft dan niet meer, want de soep heb je dan al op.

  • De rondleiding Uitwaaien en zwaaien voor de speciale prijs van €10,50 euro p.p.
  • Chefs special diner inclusief 2 drankjes en dessert à €37.50 p.p. om 19:00
    uur.

Wil je gebruik maken van deze mogelijkheden, boek dit dan op reserveringen@ssrotterdam.nl of telefonisch via 010 - 297 3097

Aanmelden voor de snertrit 

Voorinschrijving aan dit evenement is net als bij de vorige puzzelritten noodzakelijk vanwege de geldende Covid-19 regelgeving. Maar deze keer is de einddatum voor het inschrijven 14 dagen voor het evenement. Dat heeft te maken met de zaal die ons ter beschikking zal worden gesteld en de geserveerde snert.

Klik op de knop op deze pagina voor de verplichte aanmelding.

Wij kijken er naar uit en zien je wellicht de avond voor de rit al aan boord.

Klaas Jan en Regina ter StegeLocaties 

Startlocatie: zaal open van 10:00 u tot 11:30 uur .

Van der Valk Ridderkerk, Krommeweg 1, 2988CB Ridderkerk

Eindlocatie: zaal open van 16:00 tot 18:00 uur .

ss Rotterdam, 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072AM Rotterdam