Als vanouds is de Snertrit de eerste rit die meetelt voor het puzzelklassement van het nieuwe jaar. Deze keer gaat de rit door de mooie Betuwe en bijzondere plaatsen in de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal.

We starten de rit in het midden van het land bij Magneti Marelli Checkstar vestiging GVAutotechniek in Culemborg. De nieuwe eigenaar Ruben Holtslag heet ons gastvrij welkom en opent zijn deuren om 9.00 uur. De inschrijftafel is open vanaf 09.30 uur en je kunt van start tot 11.00 uur.

De Betuwe en het rivierenland staan bekend om hun fruittelers en boomkwekerijen. Maar ze hebben ook nog een andere nijverheid waardoor de streek bekend is geworden. Op één zo'n bijzonder locatie willen wij jullie graag laten genieten van een lekkere kop snert.

Na deze stop stoken we het interieur van onze Alfa's weer op om, door een wellicht een beetje besneeuwd landschap, naar ons eindpunt te toeren. Dat toeren kan natuurlijk ook want ook als je niet van puzzelen houdt is de rit zeker de moeite waard.

Update: We ontdekten (gelukkig op tijd) dat we hebben verzuimd een goede afspraak te maken met het aanvankelijk beoogde eindpunt (Metropole). Daarom wijken we uit naar een andere locatie; restaurant "De Betuwe", Hoogkellenseweg 7,  4004JB in Tiel.

Daar kunnen de deelnemers hun antwoorden inleveren tot uiterlijk 17.00 uur, de uitslag zal rond 17.30 uur bekend zijn.

Ron Byron en Klaas Jan ter Stege