Scagha? Ja, dat klinkt Italiaans maar zomaar verzonnen is het niet. Al in 989 werd Schagen genoemd in een document van eigendomsoverdracht, maar dan geschreven als Scagha. 16 juli 2023 (dus 1034 jaar later) klopt die naam helemaal want Schagen dompelt zich dan onder in Italiaanse sferen. Een heerlijk zomers kleinschalig evenement in het hartje van dit Noord-Hollandse stadje.

Geen puzzelrit dit keer, maar gewoon genieten! Veel aandacht voor ons prachtige merk is eigenlijk op zich al genoeg reden om op 16 juli naar Schagen. Dit jaar, in een samenwerking tussen de organisatoren van het evenement en de SCARB, hopen we met een mooi aantal fraaie bolides ons merk op dit evenement extra in de schijnwerpers zetten. Het idee is om vanaf 13.00 uur te verzamelen bij het Automuseum Schagen. Gratis toegankelijk, een vrijwillige donatie is welkom. Hier kunnen we het leuke museum even bekijken, een kopje koffie drinken om vervolgens tegen 14.00 uur gezamenlijk door te rijden naar de Markt in Schagen..

De parkeerplaatsen rond de kerk worden voor ons gereserveerd en bovendien krijgt elke deelnemer een voucher voor een borrel en hapje om in te wisselen in een van de vele restaurants. Vervolgens is het volledig vrij hoe lang je wil blijven! De winkels zijn geopend, je kunt gezellig shoppen, wandelen, een terrasje pakken met je mede Alfisti, genieten van Italiaanse wijnen, kazen en andere delicatessen en luisteren naar Italiaanse muziek.

Graag aanmelden via de link op deze website voor een dagje ongedwongen genieten. Vermeld met hoeveel personen je wilt komen. Aanmelden kan van 23 juni 23.00 uur tot 14 juli 23.00 uur.

Michael en Astrid Goevaers