Je hebt even op de volledige aankondiging van de eerder vermelde 'Betuwerit' moeten wachten. En dan, dan heet de rit ineens 'Rondom de Maas'. Waarom?

Omdat dit net iets meer de lading van de rit dekt dan Betuwerit. Al had de rit net zo goed 'Over de Maas', 'Langs de Maas' of 'Volg de Maas' kunnen heten. Maar dat laatste zou wel heel makkelijk zijn. Natuurlijk zal deze rivier niet lang uit ons zicht verdwijnen, maar dat we lukraak de dijk maar hoeven te volgen is zeker niet waar.

Zoals je bij SCARB toer- en puzzelritten gewend bent staat het routeboek weer boordevol aanwijzingen. Soms raak je misschien zelfs het richtingsgevoel wel even kwijt en zie je uit alle hoeken en gaten het zo herkenbare logo van ons favoriete automerk komen. Gelukkig staan in het routeboek voldoende aanwijzingen zodat je zo weer de draad oppakt.

Het was niet gemakkelijk om een startlocatie te vinden, maar onze gastheer van Restaurant De Leurse Hof in Leur ontvangt ons met open armen met een heerlijk kopje koffie en een lekker stuk gebak.

De route voert ons over kronkelige dijkweggetjes maar natuurlijk ook door het schitterende 'binnenland' met prachtige boerderijen, landerijen, door prachtige karakteristieke dijkdorpen en zelfs ook nog door een erg mooie bosrijke omgeving om ons vervolgens weer op de startlocatie te eindigen. We rijden deze keer dus echt een ronde.

Kortom; een afwisselende rit met langs de route voldoende horecagelegenheden om ergens rustig te genieten van de omgeving en passerende Alfa Romeo's. En misschien nog wel het mooiste voor onze geliefde Alfa Romeo, het aantal drempels valt heel erg mee.

De rit telt mee voor het puzzelklassement, maar diegene die gewoon lekker van de prachtige omgeving wil genieten zal zich ook prima vermaken.

We verwelkomen jullie graag vanaf 9.30 uur voor een kopje koffie met gebak.

Starten kan tot uiterlijk 11.00 uur. Aanmelden is verplicht en dat kan tot en met vrijdag 22 juli, 23.00 uur.

Niels en Lars van den Heuvel


Contactgegevens De Leurse Hof:

024 642 2241, www.deleursehof.nl