Na het succes van vorig jaar organiseren wij opnieuw de Pepenotenrit die uiteraard geheel in het teken van de sinterklaasviering staat. De Sint en Pieten zijn inmiddels al een week in het land en menige schoen is reeds gevuld. Hoeveel Alfa gerelateerde kadootjes zouden er dit jaar weer bij zitten?

Kadootjes geven we deze dag aan de deelnemende kinderen. Zij zullen daarvoor natuurlijk wel een paar opdrachten moeten vervullen.


Het is de laatste rit van het jaar, dus misschien moet het puzzelklassement nog beslist worden. De gestelde vragen zullen echter best pittig zijn. En daarbij geven wij beslist geen kadootjes weg! 

De opdrachten voor de kinderen zullen eenvoudiger zijn. Aan hun ouders vragen wij weer alvast na te denken over de streken en/of anekdotes van hun kinderen. Dit kunnen zij noteren op een formuliertje bij de start zodat de Sint zich nog even in kan lezen. 

Voor de niet-puzzelaars is het misschien een laatste mogelijkheid de Alfa nog eenmaal de sporen te geven voordat ze weer in een diepe winterslaap gaat. De lengte van de rit is ongeveer 80 kilometer en de aanwijzingen om de route te volgen eenvoudig. Zo is de rit voor elke deelnemer makkelijk te volbrengen en blijft er genoeg tijd over om ergens te lunchen of iets te bezichtigen. 

We zijn op 25 november vanaf 9.30 uur te gast bij AutoFirst SAAB Apeldoorn (waar ze ook best leuke Alfa Romeo's hebben). We starten tussen 10.00 en 11.00 uur. Uiterlijk om 15.30 uur eindigt de rit zodat er nog voldoende tijd is voor de prijsuitreiking en een bezoek van de Sint en zijn knechten. Het eindpunt is ook in de omgeving van Apeldoorn en belooft ook iets speciaals te zijn.

We hebben een origineel en interessant eindpunt gevonden; het Ford-museum Tullekensmolen in Beekbergen. De toegangsprijs bedraagt € 8,50 per persoon (kinderen gratis), inclusief consumpties.

Wij hopen op een grote opkomst, veel gezelligheid en een hoop 'gehoorzame' kinderen. 

Seekle van der Veen, Miranda Cozijnsen en Eric Weber

Contactgegevens startlocatie:

AutoFirst SAAB Apeldoorn,

055 - 366 3232

www.autofirst-apeldoorn.nl