Na het succes van de vorige jaren ook in 2019 uiteraard weer een Pepernotenrit. De rit die geheel in het teken staat van de Sinterklaasviering. Dus hopelijk komt ook Sint Nicolaas met zijn Pieten ons met een bezoek verblijden.

We zitten in november dus zijn de wegen naar de stranden waarschijnlijk een keertje filevrij, een uitgesproken kans om de boulevards met een puzzelrit op te zoeken. Zoals het er nu naar uit laat zien belooft het weer een mooie, leuke en uitdagende rit te gaan worden. Ook de kinderen mogen weer hun best doen met puzzelen. 

Aangezien het puzzelklassement waarschijnlijk nog beslist moet gaan worden zullen de vragen voor de volwassenen best pittig zijn. De routebeschrijving daarentegen is eenvoudig van aard zodat een ieder de weg gemakkelijk kan vinden en volop kan genieten van de omgeving.

Aan de ouders vragen we bij de start een formuliertje in te vullen over het gedrag van hun kinderen zodat de Sint zich hier alvast een beetje op kan voorbereiden. De lengte van de rit is ongeveer 80 km zodat er ruim voldoende tijd is om het bijzondere eindpunt te bekijken en van het bezoek van Sinterklaas te genieten.

Wij starten deze rit bij Alfa Romeo dealer Mobility Group Haaker. Hier staan de koffie, drinken voor de kinderen en de pepernoten klaar vanaf 9.30 uur. We vertrekken tussen 10.00 en 11.00 uur.

In de aankondiging in het Klaverblaadje stelden we een interessante eindlocatie in het vooruitzicht. Dat bleek organisatorisch niet rond te krijgen. Gelukkig hebben we een prima alternatief gevonden:

Apollo Hotel IJmuiden Seaport Beach aan de Kennemerboulevard 250, 1976EG IJmuiden. Dit is slechts 20 minuten van het startpunt, dus je zou er eventueel vooraf kunnen overnachten.

De Sint en wij hopen op een leuke opkomst met mooie Alfa's, gezellige mensen en ook weer een boel kinderen. Tot 24 november! 

Seekle van der Veen, Miranda Cozijnsen en Eric Weber


Contactgegevens Mobility Group Haaker:

Tel. 023 - 529 0011, www.mgh.nl