Eind november, de donkere dagen zijn weer begonnen en we maken ons op voor een maand vol gezelligheid. Sinterklaas en zijn Pieterbazen zijn weer in het land. Zij laten zich niet tegenhouden door welke coronamaatregelen dan ook, al zal het strooien misschien een iets andere vorm krijgen.

Door de goede ervaringen van vorig jaar met het Apollo hotel 'IJmuiden Seaport Beach' hebben wij besloten om dit jaar de rit hier zowel te starten als te finishen. Dit ook omdat dit hotel de ruimte en de mogelijkheden heeft om de Pepernotenrit volgens alle richtlijnen, opgesteld door het RIVM, te organiseren. Uiteraard biedt deze locatie dan ook meteen de mogelijkheid om na afloop nog een lekker hapje te gaan eten of een mooie strandwandeling te maken.

Zijn de kinders zoet geweest?

Wij gaan er als vanouds een mooie toer-/puzzelrit van maken. 22 november tussen 10.00 en 11.00 uur ontvangen wij u met koffie, thee en iets lekkers in het Apollo hotel en delen we de routeboeken uit. Vervolgens laten we u zien hoe mooi toch ook de omgeving is onder de rook van Amsterdam.

De route zal niet al te lang zijn zodat er genoeg tijd is om te puzzelen of te genieten van de bezienswaardigheden onderweg. Zeer waarschijnlijk komen we langs het West-Zaanse Sinterklaasmuseum, de Zaanse Schans en nog veel meer moois van wat de omgeving te bieden heeft.

De diehard puzzelaars krijgen het moeilijk want we weten weer genoeg instinkers te vinden, daarentegen stellen we de kinderen makkelijkere vragen. Voor de toerrijders is de route eenvoudig te vinden. Tussen 15.30 en 16.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats waarbij onze harten weer sneller gaan kloppen want misschien krijgen we weer hoog bezoek.

Aan de ouders vragen wij bij de inschrijving ons een briefje met de streken van hun kinderen te geven, dat sturen wij door naar de goedheiligman.

Uiterlijk 5 november aanmelden (verplicht!)

In verband met het coronavirus gelden specifieke maatregelen, belangrijke informatie daarover lees je op de coronapagina op deze site. Voor de Pepernotenrit zullen de maatregelen iets afwijken.

Omdat de situatie steeds weer kan veranderen vermelden wij op dit moment nog geen maximum aantallen auto's of deelnemers. Dat doen we op 7 oktober om 20.00 uur als we ook het aanmeldformulier online zetten. Aanmelden kan tot uiterlijk 5 november 20.00 uur.

Wij verwelkomen u graag op 22 november tussen 10.00 en 11.00 uur in IJmuiden! 

Seekle van der Veen