Met de Najaarsmeeting brengen we een bezoek aan de Zuid-Hollandse eilanden de Hoeksche Waard en Voorne-Putten. Op zaterdagmorgen verzamelen we rond 12.00 uur in Mijnsheerenland waar we beginnen met een lunch. Daarna gaan we van start met een route door de Hoeksche Waard.

Het Nationaal Landschap Hoeksche Waard met akkers die strekken zo ver je kunt kijken. Dijken worden gesierd door rijen bomen. Her en der staan historische boerderijen en bijzondere molens. Wat een verademing, de rust, de ruimte en de schoonheid van het authentieke boerenland, net onder de rook van Rotterdam. Landelijk bekend is natuurlijk het dorp Puttershoek met het café van schaatser Keessie Verkerk, en Oud-Beijerland waar het allemaal begon met schokdemperfabrikant Koni.

Na een overtocht met de pont komen we op Voorne-Putten, het eiland van contrasten. We bezoeken historische dorpjes en de oude vestingstad Hellevoetsluis vol maritieme historie. Daar nemen we even de tijd om rond te kijken. Daarna door naar het eindpunt voor die dag Rockanje.

We overnachten in Badhotel Rockanje vlak aan de Noordzee kust en op zaterdagavond proberen we een reservering te maken in één van de strandtenten voor het diner.

Op zondagmorgen komen we na een korte aanlooproute in de andere vestingstad Den Briel (of Brielle) dat met haar 371 rijksmonumenten en 43 gemeentelijke monumenten de meeste monumenten per inwoner van Nederland heeft. De beste manier om de stad te gaan bekijken is door middel van een rondleiding met een gids die de bijzondere verhalen achter de gebouwen en plekken weet.

Daarna stappen we weer in onze Giulietta's om de route te vervolgen, via een lunchstop komen we in de loop van de middag bij ons eindpunt in Mijnsheerenland aan. Daar sluiten we het weekend af met een drankje en een hapje.

De voorlopige kosten zijn geraamd op ca. € 300 per equipe en dat is inclusief hotelovernachting, ontbijt, 2x lunch en diner. De kosten voor de overnachting zijn ca. € 110 met ontbijt voor twee personen, af te rekenen in het hotel.

De optionele reservering bij het Badhotel Rockanje liep op 15 mei af, dus als je je nu aanmeldt voor het hele weekend is het niet zeker of er nog een kamer beschikbaar is. Er bestaat ook de mogelijkheid om alleen op zaterdag, of alleen op zondag mee te doen.

Nog niet ingeschreven voor het hele weekend? Laat het zo snel mogelijk weten via het contactformulier, dan gaan we proberen of er nog een hotelkamer te regelen is.