De klassieker is terug! De Nachtrit is drie jaar weggeweest, maar de echte fan weet dat er geen alternatief is voor het rijden en puzzelen in het donker. In de nacht van 20 op 21 juli vindt daarom weer een heuse Nachtrit plaats, in het midden van Nederland. Dit vieren we door uit ruim 10 jaar nachtritten de beste elementen te combineren tot een uitdagende en mooie rit.

De uitdaging zal vooral zitten in het gevecht met je eigen concentratie, want de Nachtrit is toegankelijk voor alle niveaus puzzelervaring. Uiteraard telt de rit ook mee voor het puzzelklassement.

We starten tussen 20.00 en 21.00 uur in Utrecht bij Automobielbedrijf Van Neerijnen, de deuren gaan open om 19.00 uur. Vandaar rijden we via het Groene Hart, Lopikerwaard, Alblasserwaard en de Neder-Betuwe naar Culemborg. Daar is de tussenstop én het eindpunt.

Goed om te regelen is om, buiten goede verlichting op en in de auto, contant geld mee te nemen. Op de tussenstop kan niet met pin betaald worden, en zit er ook een veerpont in de route waar alleen contant betaald kan worden. De standaard zaken als loep, liniaal, pen/potlood en markeerstift (geel is niet te zien 's nachts) zijn ook handig. Voor als je het nou te heet krijgt onderweg is een zweetband sterk aan te raden.

Let op!

1. Neem contant geld mee. Er zijn buiten het veerpontje en wat je consumeert verder geen kosten aan verbonden.

2. Er is die avond/nacht aan de zuidkant van Utrecht een omleiding. Raadpleeg kort tevoren het forum voor een adviesroute.


Rob Klein Gunnewiek, Ronald van der Aa