Beste Alfisti,


Zoals eerder al aangekondigd organiseren we dit jaar wederom de altijd populaire Limburgrit. Nadat we vorig jaar voor de afwisseling een uitstapje hebben gemaakt naar het Noorden van deze mooie afwisselende provincie voert de rit ons dit jaar weer door de zuidelijke regionen van Limburg, waarbij we zelf enkele keren een grenspaal zullen passeren. 

Dit jaar vindt de start weer plaats op onze bij velen bekende, vertrouwde startlocatie; autobedrijf Coumans in Geleen, dealer van Alfa Romeo, Fiat en Abarth. Vanaf deze locatie hebben we, al zeggen we het zelf, een mooie afwisselende route uitgezet die ons voert over dijkwegen, door kleine kerkdorpjes en naar prachtige vergezichten over het glooiende landschap. Maar aan de inwendige mens is ook gedacht. Langs de route vind je voldoende horecagelegenheden.

We eindigen deze rit eveneens op een vertrouwd adres, namelijk het Station van Simpelveld, waar we in 2015 ook te gast waren. Het hoofdkwartier van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij (ZLSM) ofwel de Miljoenenlijn. De ZLSM onderhoudt, door de inzet van zo'n 250 vrijwilligers, met historisch treinmaterieel een toeristisch recreatieve dienstregeling. Op het terras van de Brasserie welke om het perron gelegen is kun je nagenieten.

Puzzelen 

De fanatieke puzzelaars attenderen wij erop dat er hard gewerkt moet worden. De rit bevat ongeveer 10 vragen en 16 fotovragen. De antwoordformulieren moeten uiterlijk om 17:00 uur ingeleverd zijn.


Tip! Omdat kilometertellers door afwijkende bandenmaten vaak niet juist de afstand meten hebben wij er voor gekozen om de afstanden tussen de afwijzingen middels een app, genaamd Rally tripmeter, te meten. Hierdoor zouden er hooguit minimale afwijkingen in de opgegeven afstanden mogen zijn. Deze app of soortgelijke apps zijn gratis te downloaden. Zorg wel dat je de telefoon in de auto kunt laden; dergelijke apps verbruiken veel stroom. 


Toeren 

Deze rit telt mee voor het puzzelkampioenschap, maar is natuurlijk ook bedoeld voor wie lekker ontspannen wil toeren en genieten van de prachtige omgeving. We hebben ons uiterste best gedaan om een mooie rit uit te stippelen, waarbij we niet telkens om dezelfde plekjes komen. We denken hier ook zeker in geslaagd te zijn.

We hopen je op 23 september 2018 te mogen verwelkom. De deuren van Autobedrijf Coumans zijn vanaf 09:30 uur geopend. Starten is mogelijk tussen 10:00 en 11:00 uur. 

Tot 23 september! 

Jack Walraven en Niels van den Heuvel


Contact startlocatie:

046-4756222 

www.autohuiscoumans.nl