Voordat iemand ooit van Alfa Romeo, de SCARB en/of de Limburgrit gehoord had, waren de voorbereidingen van de Limburgrit 2022 al min of meer van start gegaan, namelijk in het jaar 1262. De locatie waar de laatste heks in Nederland veroordeeld werd is nu het decor van de startlocatie van de Limburgrit, namelijk: Allee 1, 6141AV Limbricht.

Op het binnenterrein van deze fraaie locatie zullen er in verband met het 60-jarig jubileum van de Alfa Romeo Giulia een aantal bijzondere exemplaren van dit model staan. 

Na het inmiddels bekende kopje koffie of thee met Limburgse vlaai, dat de SCARB jullie aanbiedt, starten we aan de rit. De SCARB verwelkomt jullie vanaf 10.00 uur, en er kan tot 11.30 uur gestart worden.

Het routeboek zal jullie leiden langs en door de mooiste stukjes Zuid-Limburg. Langs de route is voldoende gelegenheid om een gezellig terrasje aan te doen. Na een rit van ongeveer 125 km komen we Simpelveld binnengereden om te eindigen bij het bijzondere historische treinstation. Dit station is de thuisbasis van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij afgekort ZLSM. Of je nu in de stationsrestauratie zit of op het perron staat, het voelt alsof je terug bent in de vorige eeuw. 

Speciaal voor deze gelegenheid mogen we als SCARB-deelnemers onze Alfa's parkeren op het grasveld naast het rangeerterrein. Volg hiervoor de instructies op van de vrijwilligers van de ZLSM of de vrijwilligers van de SCARB.

In het routeboek zijn voor de puzzelliefhebbers een aantal vragen en fotovragen opgenomen. Het totaal van de puntentelling doet mee voor het puzzelklassement.

Op de eindlocatie is het mogelijk om iets te eten en te drinken. Bij mooi weer is het terras op het perron open. Door hier iets te eten of te drinken steunen we een andere gepassioneerde stichting, die deze eindlocatie voor ons mogelijk maakt. 

Hebben we je enthousiast gemaakt voor de rit, meld je dan aan via de link. Wellicht ten overvloede melden we nog dat deelname alleen mogelijk is voor SCARB-leden die zich via deze site hebben aangemeld. Meld je dus snel aan, want het aantal deelnemers is gemaximeerd.

Tot zondag 15 mei.

Niels van den Heuvel en Jack Walraven


Aanmelden is verplicht, de knop daarvoor is op deze pagina beschikbaar tot 13 mei, 21.00 uur.

Vermeld bij mededelingen het aantal inzittenden van de auto (dus bestuurder plus passagiers).