Update 1 januari 2021: scroll naar beneden voor uitslag en uitleg.

In Klaverblaadje 171 schreef ik nog dat we hoopten dat een Droogrit, vanwege de pandemie een alternatief voor een gewone toer- en puzzelrit, niet meer nodig zou zijn. Maar helaas: door Covid-19 hebben we ook de Zuiderzeerit en Pepernotenrit moeten afgelasten. Vandaar dat we aan het eind van dit rare jaar 2020 toch nog een Droogrit voor jullie in petto hebben.  

Inmiddels hebben we ook een enquête gehouden onder de deelnemers van de eerdere droogrit. Daaruit bleek dat de meeste respondenten het wel leuk vinden om eens per jaar een Droogrit te doen, als aanvulling op de evenementenkalender. Daarnaast is het een leuk alternatief wanneer reguliere ritten vervallen of niet mogelijk zijn.

Telt mee voor het klassement

Ook houden we nog graag de spanning tot het laatste moment erin voor wat betreft het Puzzelklassement. Wie gaat er Puzzelaar van het jaar 2020 worden? En dan moet Klaas Jan nog een goed excuus hebben om niet naar zijn schoonouders te moeten met de feestdagenā€¦

Wij hopen dat iedereen, ondanks alles waar we in 2020 tegenaan zijn gelopen, toch een gezellige laatste week tegemoet gaat.

Droogrit in eindejaarssfeer

Luisterend naar de Top 2000 kun je met het hele gezin of de hele familie de uitdagende 3e Droogrit doen. Samen, maar je kunt ook binnen de familie een competitie opzetten. De hele week is er tijd om deel te nemen. Als het jaar ten einde is, Bohemian Rhapsody waarschijnlijk weer uit de speakers schalt (dat wordt dus Rollercoaster van Danny Vera, red.), de champagne kurken knallen en het vuurwerk losbarst eindigt ook deze rit. 

'Pijlen kortste route' en 'Ingetekende lijn met barricades' zullen beide gebruikt gaan worden. Dus is het raadzaam om op de website de vorige twee ritten nog een keer terug te kijken en de bijbehorende uitleg te lezen. Deze rit telt ook mee voor het klassement puzzelaar van het jaar 2020. De gehele feestdagen is het mogelijk om deel te nemen, echter bij een gelijk aantal strafpunten wint diegene die het eerst zijn antwoorden ingestuurd heeft. De uitslag en uitleg publiceren we in de eerste week van het nieuwe jaar.

Het 'materiaal'

Veel succes en plezier, én... voor iedereen fijne feestdagen en vooral een gezond 2021!

Update: de rit is verreden. Er was hier en daar wat zout op de kaart gestrooid maar toch ontkwamen de deelnemers niet aan enige glijpartijen. De een wat meer dan de ander en dat resulteert in een  eindstand.

Seekle van der Veen