Omdat we in 2019 nog geen rondje in Noord-Nederland hebben gehad wordt het echt hoog tijd. Drenthe; het is de dunst bevolkte provincie van Nederland.

Liggend op een plateau tussen opgestuwde wallen uit neolitische ijstijden bevat het vele mooie kronkelende weggetjes langs brinkdorpen met schaapskudden, hunebedden, een sterrenwacht en een circuit met een rijke historie sinds het begin van de motorsport en later ook de autosport.

Het is niet voor niets dat de regio voor een behoorlijk deel leeft op toerisme. Het heeft werkelijk alles in huis voor een leuke puzzel- en toerrit: de Drentse Tourist Trophy!

Voor het startpunt van de rit hebben we een Checkstar-dealer, autobedrijf Vieto in Zuidwolde, bereid gevonden als gastheer. Het bedrijf bevindt zich in het zuiden van Drenthe en is goed bereikbaar vanaf de snelweg.

Vieto heeft de liefde voor ons merk hoog in het vaandel staan en bovendien hebben we met Checkstar een leuke demo activiteit geregeld. De deuren gaan 'los' vanaf 9.00 uur, inschrijven kan van 10.00 tot 11.00 uur.

Rare kost? 

Met de route duiken we vanaf het startadres snel dieper Drenthe in. Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden voor een uitstapje of een lunch. Deelnemers die echt iets Drenths willen proberen gaan voor de 'loie-wiew'n-kost' met een 'sneiballegie'. Blijf ook scherp tijdens de rit over niet-Drentse activiteiten, het kan zomaar punten schelen bij de prijs uitreiking!

Voor het eindpunt van de route hebben we een oude bekende bereid gevonden ons te ontvangen: Montagna d'Oro in Oosterwolde. Maar... dat ligt toch in Friesland? Hoezo dan Drentse Tourist Trophy? Oosterwolde ligt inderdaad niet in Drenthe maar het oorspronkelijke dialect van de streek, de Stellingwerven, behoort net als het Drents tot het Nedersaksisch.

En als dat niet voldoende excuus is, de showroom van Montagna d'Oro is de moeite van het bezoeken zeker waard. 


Graag tot zien op 20 oktober! 


Jan van der Aa en Hans Wieringa


Contactgegevens gastbedrijven:

Autobedrijf Vieto B.V.
, t
el. 0528 - 374 183, www.vieto.nl 


Montagna d´Oro, tel. 0516 - 520 026, www.montagna.nl