In het komende jubileumjaar wordt de Coppa Spettacolo al weer voor het 5e achtereenvolgende jaar georganiseerd.

Begonnen met een handjevol buitenlandse deelnemers in 2014 is het inmiddels uitgegroeid tot een meerdaagse toeristische toertocht door ons prachtige landje in aanloop naar ons jaarlijkse Spettacolo Sportivo waaraan een almaar groter wordende groep Alfisti deelneemt. Het aantal plaatsen, lees hotelkamers, voor buitenlandse deelnemers is inmiddels gelimiteerd om de organisatie behapbaar te kunnen houden. Maar elk jaar sluiten steeds meer SCARB leden zich aan bij de Coppa-karavaan die door alle mooiste stukjes Nederland trekt op weg naar het Spettacolo. Zie voor een inspirerend impressie de (foto)verslagen van de voorgaande edities in eerdere Klaverblaadjes en op de website. 

Zoals al aangekondigd willen we in dit jubileumjaar ook aan deze Coppa een bijzonder feestelijk tintje geven. Dus is het plan opgevat om niet zoals tot nu toe slechts gedurende twee dagen rond te toeren, maar dit keer zelfs een hele week. Dit biedt ons, jullie dus, de gelegenheid om kriskras alle provincies van ons land aan te doen.


En zoals gezegd is dit evenement beslist niet alleen bestemd voor buitenlandse deelnemers, maar zeker ook voor de SCARB leden die zin hebben om, in een internationaal gezelschap van Alfisti, op een ontspannen en relaxte manier van alle mooie gebieden en stadjes van ons land te genieten. 

Etappes 

In grote lijnen gaat de Coppa Spettacolo 2018, ofwel de 'Edizione Compleanno', er als volgt uitzien:

 • Zaterdag 18 augustus Aanlooprit Zuid-Limburg
 • Zondag 19 augustus Etappe Limburg - Noord-Brabant
 • Maandag 20 augustus Etappe Noord-Brabant - Zeeland - Zuid-Holland
 • Dinsdag 21 augustus Etappe Zuid-Holland - Utrecht -  Gelderland
 • Woensdag 22 augustus Etappe Gelderland -  IJsselmeer polders -  Overijssel
 • Donderdag 23 augustus Etappe Overijssel -  Drenthe -  Groningen
 • Vrijdag 24 augustus Etappe Groningen -  Friesland-  Noord-Holland
 • Weekend 25/26 Augustus Spettacolo Sportivo 2018 -  Circuitpark Zandvoort

Nu is het zo dat jullie natuurlijk niet alle dagen hoeven deel te nemen (mag uiteraard wel!) maar afhankelijk van de regio waar je woont of van de beschikbare tijd, het is tenslotte door de week en deels nog volop in vakantietijd, kun je er voor kiezen om één, twee of meer etappes aan te sluiten.

Verblijf

Voor de buitenlandse deelnemers, maar ook voor de Nederlanders die zich graag ook 's avonds bij de groep willen aansluiten zullen wij per tussenstop maximaal 25 hotelkamers reserveren. Hiervoor hebben wij inmiddels al contacten gelegd met een aantal gerenommeerde hotelketens . Een eerste indicatie voor de kosten schommelt rond de € 125,- per 2 persoonskamer per nacht incl. ontbijt. Voor deelname aan het gezamenlijke dinerbuffet zal de prijs ca. € 30,- per persoon per dag bedragen. Voor lunches onderweg zullen wij een aantal aanbevelingen doen, maar ook daarin is iedereen vrij in zijn eigen keuze.

Kortom voor 'Elck wat Wils' en vrijheid-blijheid, maar ook: de SCARB komt naar je toe!

Toon tijdig je interesse

Maar voordat we de plannen verder uitwerken, de routes uitzetten en de hotels en lunchgelegenheden gaan reserveren, willen we wel graag een indicatie van het aantal deelnemers dat we kunnen verwachten. Van de kant van de buitenlandse deelnemers aan de editie van vorig jaar hebben we al enthousiaste reacties ontvangen. Daarnaast zullen we ook een aankondiging de deur uit doen naar alle bevriende buitenlandse Alfa clubs. Hiermee moeten we een aardige inschatting kunnen maken van het aantal deelnemers waarvoor we in ieder geval hotelaccommodatie moeten regelen.

Heb je belangstelling om één of meerdere dagen deel te nemen aan deze unieke, en inmiddels tot een waar internationale Alfa feest uitgegroeide Coppa Spettacolo 2018 reageer dan liefst voor 1 februari 2018 met een bericht via het contactformulier.

Vermeld daarin in ieder geval de volgende gegevens:

 • Naam en donateurnummer
 • Aantal deelnemers per equipe
 • Type Alfa
 • Welke dag(en / etappe(s) je wenst deel te nemen
 • Welke dag(en) je eventueel wilt overnachten in het SCARB hotel en/of wilt deelnemen aan het Coppa-diner.

Opmerking: de aangeleverde gegevens zullen conform het binnen de SCARB gehanteerde protocol Wet Bescherming Persoonsgegevens uitsluitend gebruikt worden voor de organisatie van dit specifieke evenement.

Wil je verzekerd zijn van deelname en ook dat het prachtige rallyschildje en uitgebreide routeboek voor je klaarligt, reageer dan beslist voor 1 februari!

Zodra wij voldoende enthousiaste reacties binnen hebben, en daar gaan we natuurlijk van uit, zullen wij in ieder geval in het volgende Klaverblaadje maar zo nodig ook tussendoor via de Nieuwsbrief en website meer gedetailleerd informatie geven.