Update 26/8: scroll naar onderaan de pagina.

In verband met de Covid-19 maatregelen moest de Snertrit worden afgelast. Echter, nu gaan we voor de herkansing en ruilen we ook de snert om voor een paar lekkere bolletjes ijs. Het is op het moment dat we dit publiceren juni en de vooruitzichten omtrent de maatregelen kunnen, mede door het vaccinatiebeleid, voorzichtig worden bijgesteld.

Het lijkt er op dat we nu dit soort evenementen weer serieus kunnen inplannen. Maar helaas, één ding is zeker, helemaal niets is zeker en dat geldt zeker voor dit virus! Daarom is het in ieder geval belangrijk deze pagina vaker te raadplegen op de laatste actuele informatie met betrekking tot dit evenement.

De rit start bij Van der Valk in Ridderkerk en heeft een bijzondere eindlocatie in Rotterdam. 

Deze Coppa Gelati brengt u door het zuidelijkste deel van Zuid-Holland en het meest westelijke deel van Noord-Brabant. Ik hoop overigens dat u een beetje bekend bent met de 'windstreken' noord, oost, zuid en west want dat kan u van pas komen tijdens deze rit. Het gebied waar we door rijden klinkt misschien niet zo aanlokkelijk maar kent een hoop verrassingen. Deze streek was en is namelijk best belangrijk in de geschiedenis en de invloed van ons land. 

Bijzonder eindpunt

De eindlocatie is op het "ss Rotterdam". Bij aankomst mogen wij op een speciaal voor ons gereserveerde plaats parkeren, pal naast dit imposante schip. Bij ontvangst staat er een ijswagen klaar met vier verschillende soorten sorbetijs (aardbei, passievrucht & mango, cassis en citroen) waarvan u drie soorten mag kiezen.

Het "ss Rotterdam" is een van de parels van de Nederlandse scheepsbouw en de tewaterlating bij de Rotterdamse Droogdok Maatschappij vond plaats op 13 september 1958, ingezegend door Koningin Juliana. Bij de aankondiging van de Snertrit in KB 172 schreef ik al het een en ander over onze bijzondere eindlocatie, maar om het geheugen even op te frissen herhaal ik toch nog wat data over dit schip.

Op 3 september 1959 koos de Rotterdam voor het eerst het 'ruime sop'. Ruim veertig jaar bevoer ze de wereldzeeën, als liner en als cruiser. Niet altijd bij dezelfde rederij en een tijdlang vermomd als "Rembrandt" met een donkerblauwe romp.

Prachtontwerp

Zoals in de autowereld de Italiaanse ontwerpers en design studio's wereldfaam kennen, zo bekend stonden en staan de Nederlandse scheepsbouwers om hun mooie ontwerpen en goede kwaliteit van deze schepen. Wanneer je de Rotterdam goed bekijkt zie je er weinig rechte lijnen. Het schip heeft een mooie zeeg, en de verhoudingen kloppen tot in detail. Van binnen wordt je verrast door het prachtige interieur, dat nog steeds de sfeer ademt vanuit die tijd. De Rotterdam was onder de passagiers altijd een zeer populair schip, juist vanwege het feit dat alles zo onveranderd leek te blijven. Natuurlijk zijn er door het intensieve gebruik aanpassingen geweest, maar de Rotterdam is altijd de Rotterdam gebleven.

Arrangementen (optioneel)

Er is heel veel over dit schip te vertellen, maar daarvoor dient deze aankondiging niet. In het routeboek zal ik hierover bij de inleiding nog meer vertellen. Maar als u zelf meer over dit schip wilt weten of van de sfeer wil meemaken is er de mogelijkheid om in een speciaal arrangement de avond voorafgaand aan de rit een overnachting te boeken. Zie hiervoor de advertentie elders in Klaverblaadje 174.

Het arrangement bestaat uit:

  • Welkomstdrankje
  • Uitwaaien en Zwaaien rondleiding
  • 3-gangen verrassingsdiner in de Lido Grill (op de dag van aankomst)
  • 1 x overnachting aan boord van het ss Rotterdam
  • 1 x uitgebreid internationaal Cruise ontbijt

Voor deze overnachting betaalt u €234 voor twee personen

Ook is het mogelijk om na de rit de rondleiding Uitwaaien en Zwaaien te boeken en/of in het Lido restaurant te blijven eten. Een voorgerecht hoeft dan niet meer, want de soep heeft u dan al op.

De rondleiding Uitwaaien en Zwaaien voor de speciale prijs van €10,50 p.p.

Chiefs special diner inclusief 2 drankjes en dessert voor €39,50 p.p. om 19.00 uur.

Wil je gebruik maken van deze mogelijkheden, boek dit dan op reserveringen@ssrotterdam.nl of telefonisch 010 - 297 3097. Vermeld behalve naam, telefoonnummer, e-mailadres ook 'SCARB Coppa Gelati toer', anders valt de prijs een stuk hoger uit.

Verplicht aanmelden voor de Coppa Gelati

Of je wel of niet van bovengenoemd arrangement gebruik maakt, aanmelden aan dit evenement is net als bij de vorige puzzelritten noodzakelijk in verband met de geldende Covid-19 regelgeving. Deze keer sluit de aanmeldingsperiode 14 dagen voor het evenement. Dat heeft te maken met de zaal die ons ter beschikking zal worden gesteld en de geserveerde snert.

De aanmelding start online op 14 augustus om 20.00 uur en sluit op 31 augustus om 20.00 uur. Op deze pagina staat dan de aanmeldknop.

De rit telt mee voor het puzzelklassement 2020/2021.

Wij kijken er naar uit en zien u wellicht de avond voor de rit al aan boord.

Klaas Jan en Regina ter Stege


Adressen

Startlocatie: Van der Valk Ridderkerk, Krommeweg 1, 2988CB Ridderkerk

Zaal open van 10.00 tot 11.30 uur.


Eindlocatie:  ss Rotterdam, 3e Katendrechtsehoofd 25, 3072AM Rotterdam

Zaal open van 16.00 tot 18.00 uur.


Update 26 augustus: op dit moment is de Coppa Gelati volgeboekt. Maar het kan zijn dat leden die zich hebben aangemeld zich weer afmelden, in dat geval komt er weer een plek vrij. Blijf deze pagina in de gaten houden als je alsnog wilt deelnemen.