Update: niet ontvangen bevestigingsmail.


Van een aantal leden die hebben aangemeld vernamen we dat zij de bevestigingsmail niet hebben ontvangen. De mail kan niet opnieuw worden gestuurd maar je kunt wel het terrein op, de bemanning bij het toegangshek is op de hoogte.

We blazen de aloude Registerdag nieuw leven in. In het Klaverblaadje kon je lezen dat de registers anders georganiseerd gaan worden. Dat gegeven én de wens een naam te kiezen die beter past betekent dat we met het evenement verder gaan als Clubdag.

Voor deze eerste Clubdag, noem het heel toepasselijk een 'pilot', hebben we een unieke locatie gevonden: de Vliegbasis Gilze-Rijen. Daar is een gedeelte van dit immense defensieterrein beschikbaar gesteld aan de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht (KLuHV) en daar zij we te gast.

Een defensieterrein is niet zomaar toegankelijk, belangrijke informatie over het aanmelden lees je een stukje verder. 

50 jaar KLuHV 

De historische luchtvaart op vliegbasis Gilze-Rijen begon in 1969. Een groep oud-vliegers van de Koninklijke Luchtmacht kreeg toestemming om in een hoek van de basis een hangar te bouwen om daarin een Harvard en een Piper Super Cup te restaureren. Doel van de stichting was het starten van een voortgezette opleiding voor sportvliegers. 

Dit jaar viert de KLuHV haar 50-jarig jubileum en heeft het, mede door samen te gaan met andere clubs, een mooie verzameling bijzondere toestellen opgebouwd. Daartussen mogen wij onze Alfa Romeo's parkeren. Een ideale gelegenheid een mooie foto van je Alfa te schieten met historische vliegtuigen als achtergrond.

We overwegen bij voldoende animo een concours d'élégance te organiseren. Er is een clubterras om gezellig bij te kletsen en de inwendige mens te verzorgen. 

Zowel mens als vliegtuig in groot en klein

Er zijn talrijke modelvliegtuigen te bewonderen in een leuke expositie ruimte en oudere kinderen krijgen uitleg over modelbouw en op afstand bestuurbare vliegtuigen. Voor de kleintjes is er een springkussen waarop ze de basis van het opstijgen en landen onder de knie kunnen krijgen.

De KLuHV is weliswaar een stichting maar moet voldoen aan alle eisen die gelden voor de burgerluchtvaart en je krijgt nu de kans een kijkje in de keuken te nemen. Belangstellenden kunnen een rondleiding langs de hangars volgen en een presentatie van de KluHV bijwonen.

Aanmelding, legitimatieplicht en AVG

Omdat dit evenement plaatsvindt op een defensieterrein zijn er in verband met de beveiliging strenge voorwaarden om toegelaten te worden. De belangrijkste daarvan zijn:  

De clubdag is alleen toegankelijk voor SCARB-leden met maximaal vier introducés.

  • Verplichte aanmelding vooraf voor alle bezoekers. Dat doe je via het online formulier, uiterlijk voor 15 juni. Het bewijs van je aanmelding sturen we dan per e-mail.
  • Personeel van de Koninklijke Luchtmacht voert de toegangscontrole uit. Zorg dat je bij je hebt: clubpas en geprint bewijs van aanmelding. Daarnaast is voor alle inzittenden een geldig legitimatiebewijs nodig. Voor kinderen die geen eigen legitimatiebewijs hebben moet het paspoort van de ouder waarbij ze zijn ingeschreven worden getoond.
  • Wie niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet komt het terrein niet op. Huisdieren worden niet toegelaten.
  • Bij de aanmelding vul je een aantal persoonlijke gegevens in. Zowel de SCARB als Defensie handelen binnen de kaders van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat houdt onder andere in dat zij de gegevens alleen gebruiken voor het doel waarvoor ze zijn verzameld. Ze worden veilig opgeslagen, niet gedeeld met derden anders dan noodzakelijk voor het doel en niet langer bewaard dan strikt noodzakelijk.

Na je aanmelding krijg je een bevestiging met de exacte locatie van de ingang.

Als organisatie hopen we een onvergetelijke dag neer te zetten en we zien uit naar een grote opkomst op deze bijzondere dag. 

Eventuele vragen kun je stellen aan Roel Koks (selecteren in het veld 'voor'.)

Naar het online formulier

Roel Koks, Klaas Jan ter Stege