Na een geslaagd bezoek aan de Ford-fabriek in 2014, reizen we dit jaar wederom af naar in Keulen. De volledige assemblage van een auto (helaas geen Alfa Romeo…) is te volgen, vanaf het persen van plaatwerk en lassen en spuiten van het chassis via het 'huwelijk' van chassis met onderstel en motor tot aan de volledige eindassemblage met alles erop en eraan. Het is erg interessant om dit een keer in het echt gezien te hebben! 

Aansluitend om de vrijdagmiddag/oktober files te vermijden en omdat Keulen een leuke stad is voor een hapje en een drankje (Kölsch als je met de touringcar bent…) zullen we nog even de stad ingaan. Reken er dus op dat je de hele dag van huis bent!

Dagindeling:

Vertrek per touringcar naar Keulen (vooralsnog 9:00 uur vertrek vanuit de regio Utrecht, 10:30 uur tussenstop in de regio Venlo).

  • Om 13:00 uur start de rondleiding in de fabriek (duur ca. 2,5 uur).
  • Rond 16:00 uur vertrek vanaf de fabriek richting Keulen centrum.
  • 16:30 - 19:00 vrije tijd voor een drankje en een hapje.
  • 19:00 uur aanvang terugreis.
  • Terugkomst rond 21:00 uur tussenstop Venlo en 22:00 uur Utrecht (afhankelijk van files etc.).

De kosten voor deze dag, inclusief vervoer en bezoek aan de fabriek, bedragen ongeveer €60 p.p., maar het definitieve bedrag hangt af van het aantal deelnemers dat met de bus gaat! Met eigen vervoer komen kan ook, afhankelijk van het aantal deelnemers zijn de kosten dan €10 tot €15 p.p. De kosten zijn exclusief lunch/avondeten. Avondeten kan in Keulen, lunch zal je zelf mee moeten nemen! 

Interesse? Stuur dan snel een bericht naar de Technische Commissie, want het aantal plaatsen is beperkt! We houden je dan op de hoogte over de exacte invulling en de uiteindelijke kosten. Geef in je bericht, naast je donateurnummer, aan met hoeveel personen je wilt komen en of je gebruikt wilt maken van eigen vervoer of van de touringcar. Voor iedereen die met de touringcar mee gaat hebben we de volledige naam, geboortedatum en geboorteplaats nodig.