Update: door de vertraging in de bezorging van Klaverblaadje 172 bereikt de aankondiging de leden te laat en is het aantal aanmeldingen erg laag. We schuiven de quiz een kwartaal op. De nieuwe datum volgt in Klaverblaadje 173 van eind maart 2021.

De laatste dagen van het jaar doen we traditioneel vaak aan overpeinzingen. Wat heeft het afgelopen jaar gebracht, hebben we alles afgerond wat we ons hadden voorgenomen? Dit jaar wordt het peinzen misschien wel piekeren. Wat hebben we moeten inleveren, komt het volgend jaar allemaal wel goed?

Laten we die sombere gedachten inwisselen voor iets leukers! We gaan onze hersenen positief prikkelen met de derde Alfa Pub Quiz! 'Ja, maar ik weet vast niet genoeg…' Ter geruststelling: niemand weet alles. En wat je nog niet wist weet je na deze quiz dan weer wel. Want na iedere vraag volgt een uitleg.

Het ligt zo voor de hand dat ik het bijna vergeet te vermelden: de quiz is online. Hij start dinsdag 29 december kort na 21.00 uur. De quiz telt ongeveer 25 vragen waarin Alfa Romeo en de SCARB centraal staan. Het zijn meerkeuze vragen waarop er steeds maar één goed antwoord is. De tijd die je krijgt om na te denken varieert per vraag. In beeld zie je hoeveel tijd resteert. De onderwerpen van de vragen zijn een mix van modern en klassiek, historie en actualiteit, autosport en mensen, design en techniek. Makkelijk en moeilijk en natuurlijk een paar fijne instinkers.

Deelnemen? Twee dingen regelen!

1. Je aanmelden met de knop bij de aankondiging op de website. Aanmelden kan van maandag 21 december 20.00 uur tot maandag 27 december 20.00 uur, voor en na die tijdstippen is die knop er niet. Het akkoord gaan met het coronabeleid van de SCARB moet je wel aanvinken, maar is eigenlijk alleen van toepassing op puzzelritten en andere bijeenkomsten.

2. Een account aanmaken op www.MyQuiz.org, het platform waarop de quiz draait. Het is handig dat ruim tevoren te doen. Belangrijk: je nickname moet beginnen je donateurnummer, gevolgd door je achternaam.

De avond voor de quiz ontvang je op het opgegeven e-mailadres de code van de quiz, die je op www.MyQuiz.org invoert. Kort na 21.00 uur start de quiz. Na afloop bepaalt het systeem automatisch de winnaar. Om rekening mee te houden: de snelheid van antwoorden telt mee voor de score. Dus ga je volgas of kies je toch voor zekerheid?

De winnaar wacht een kleine trofee. Vandaar dat het donateurnummer en achternaam in de nickname moeten staan want de trofee sturen we naar het adres dat de donateursadministratie bij dat nummer heeft staan.

In de gratis versie van dit quiz-platform kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen. Of we dat aantal gaan halen moet nog blijken, maar als je hebt aangemeld en je blijkt toch niet in de gelegenheid te zijn, meld je dan ook weer af via de link in de bevestigingsmail. Zo voorkomen we dat mensen buiten de boot vallen terwijl er wel plaats was.

Hans van Leeuwen