Je houdt het bijna niet voor mogelijk maar dat vermaledijde coronavirus weet zelfs online evenementen in de wielen te rijden. Post- en pakketbezorgers werkten zich de laatste weken van het vorige jaar een slag in de rondte maar toch werd het Klaverblaadje zo laat afgeleverd dat de aankondiging voor de online pubquiz als mosterd na de maaltijd kwam. Dus de quiz maar afgeblazen en uitgesteld tot een later moment.

En dat moment is 11 mei. Hopelijk hebben we tegen die tijd al wat meer vrijheid, maar dat neemt niets weg van de lol van het deelnemen aan de quiz. 'Ja, maar ik weet vast niet genoeg…' Ter geruststelling: niemand weet alles. En wat je nog niet wist weet je na deze quiz dan weer wel. Want na iedere vraag volgt een uitleg.

De quiz start dinsdag 11 mei, kort na 21.00 uur. De quiz telt ongeveer 25 vragen waarin Alfa Romeo en de SCARB centraal staan. Het zijn meerkeuze vragen waarop er steeds maar één goed antwoord is. De tijd die je krijgt om na te denken varieert per vraag. In beeld zie je hoeveel tijd resteert. De onderwerpen van de vragen zijn een mix van modern en klassiek, historie en actualiteit, autosport en mensen, design en techniek. Makkelijk en moeilijk en natuurlijk een paar fijne instinkers.

Deelnemen? Twee dingen regelen!

  1. Je aanmelden met de knop bij de aankondiging op de website. Aanmelden kan van maandag 1 mei 20.00 uur tot maandag 10 mei 20.00 uur, voor en na die tijdstippen is die knop er niet. Het akkoord gaan met het coronabeleid van de SCARB moet je wel aanvinken, maar dat is eigenlijk alleen van toepassing op puzzelritten en andere bijeenkomsten.
  2. Een account aanmaken op www.MyQuiz.org, het platform waarop de quiz draait. Het is handig dat ruim tevoren te doen. Belangrijk: je nickname moet beginnen je donateurnummer, gevolgd door je achternaam.

De avond voor de quiz ontvang je op het opgegeven e-mailadres de code van de quiz, die je op www.MyQuiz.org invoert. Kort na 21.00 uur start de quiz. Na afloop bepaalt het systeem automatisch de winnaar. Om rekening mee te houden: de snelheid van antwoorden telt mee voor de score. Dus ga je volgas of kies je toch voor zekerheid?

De winnaar wacht een kleine trofee. Vandaar dat het donateurnummer en achternaam in de nickname moeten staan want de trofee sturen we naar het adres dat de donateursadministratie bij dat nummer heeft staan.

In de gratis versie van dit quiz-platform kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen. Of we dat aantal gaan halen moet nog blijken, maar als je hebt aangemeld en je blijkt toch niet in de gelegenheid te zijn, meld je dan ook weer af via de link in de bevestigingsmail. Zo voorkomen we dat mensen buiten de boot vallen terwijl er wel plaats was.

Hans van Leeuwen