Op dinsdag 13 oktober is er om 21.00 uur de online Alfa Pub Quiz. Het draait bij dit evenement dus eens een keer niet om motorvermogen maar om denkvermogen. De quiz is al eerder met een kleine groep gespeeld, de deelnemers hebben daarbij erg veel plezier gehad.

De quiz telt 20 tot 25 vragen waarin Alfa Romeo en de SCARB centraal staan. Het zijn meerkeuze vragen waarop er (in ieder geval deze keer) steeds maar één goed antwoord is. De tijd die je krijgt om na te denken varieert per vraag, in beeld zie je hoeveel tijd resteert.

De onderwerpen van de vragen zijn een mix van modern en klassiek, historie en actualiteit, autosport en mensen, design en techniek. Makkelijk en moeilijk en natuurlijk een paar fijne instinkers.

Deelnemen? Twee dingen regelen!

  1. Je aanmelden met de knop bij de aankondiging op de website die op dinsdag 6 oktober 20.00 uur verschijnt. De knop en dus ook de mogelijkheid tot aanmelden is beschikbaar tot zondag 11 oktober 20.00 uur. Door het aanmelden ga je akkoord met het coronabeleid van de SCARB maar dat is van toepassing op puzzelritten en andere bijeenkomsten en deze quiz speel je veilig online.
  2. Een account aanmaken op www.MyQuiz.org, het platform waarop de quiz draait. Het is handig dat ruim tevoren te doen. Belangrijk: je nickname moet bestaan uit je donateurnummer gevolgd door je achternaam.

De dag voor de quiz ontvang je op het opgegeven e-mailadres de code van de quiz, die je op www.MyQuiz.org invoert. 13 oktober, kort na 21.00 uur start de quiz. Na afloop bepaalt het systeem automatisch de winnaar. Om rekening mee te houden: de snelheid van antwoorden telt mee voor de score. Dus ga je volgas of kies je toch voor zekerheid?

De winnaar wacht een kleine trofee. Dat is ook de reden dat het donateurnummer en achternaam in de nickname moet staan, de trofee sturen we naar het adres dat bij dat nummer geregistreerd staat. Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten in het betreffende topic op het forum (onder 'evenementen'.)

In de gratis versie van dit quiz-platform kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen. Of we dat aantal gaan halen moet nog blijken, maar als je hebt aangemeld en je blijkt toch niet in de gelegenheid te zijn, meld je dan ook weer af via de link in de bevestigingsmail. Zo voorkomen we dat mensen buiten de boot vallen terwijl er wel plaats was.

Hans van Leeuwen