Deze Buitenlandrit, alweer de 35e, staat in het teken van 45 jaar SCARB. Een goede reden voor een leuk feestje en waarom niet in Italië? Het is inmiddels alweer vijf jaar geleden dat rit, kortweg BLR, naar Italië ging. Sinds 1997 wordt de BLR om de drie jaar voor een week  georganiseerd, dat proberen we tenminste zo te doen. Er is veel interesse getoond om met weer naar Italië te gaan. Ook de voorgaande edities werd om praktische redenen in de maand juni georganiseerd. Denk maar eens aan gesloten bergpassen vanwege de sneeuw, de kamerprijzen en het weer in het voorjaar zijn doorgaans gunstig.

In Klaverblaadje 180 vind je meer informatie over het concept programma, de organisatie en service. Het evenement duurt 9 dagen maar we onderzoeken de mogelijkheid van een 5-daagse variant.

Update 27 februari: de 9-daagse variant is volgeboekt. Inschrijven voor de 5-daagse is in overleg nog mogelijk.

Het programma

De start is op zaterdagochtend 17 juni vanuit de omgeving Venlo naar Zuid-Duitsland tegen de grens met Oostenrijk, een rit van ca. 650 km, waar we de eerste overnachting hebben. Een dag eerder vertrekken op eigen gelegenheid kan uiteraard ook. De tweede dag is een mooie Alpenrit van 300 km over verschillende bergpassen naar de Dolomieten met wellicht een optie voor een langere rit met wat extra bergpassen voor de liefhebbers. Dag drie gaat naar Trieste waar we ook de vierde dag doorbrengen. Deze stad heeft een rijke culturele geschiedenis en is vanuit het centrum goed te bezichtigen met haar prachtige ligging aan zee. Woensdag is de transfer dag naar het hotel aan het Lago Maggiore dat we nog kennen van de voorgaande bezoeken en de middag vrij ingevuld kan worden, bijvoorbeeld lekker aan het zwembad liggen.

Het programma van de resterende dagen is nog in de maak. Er wordt gewerkt aan een aantal opties die variëren van een bezoek aan het Alfa Romeo museum en/of het beroemde test circuit van Balocco en tevens een bezoek aan de privé-collectie van een clublid woonachtig in het buitenland. Zoals aangegeven staan deze opties nog niet vast, meer maken we later bekend  op deze pagina. 

Verder is het idee om meer mensen in de gelegenheid te stellen aan het programma deel te kunnen nemen. Wat wordt hiermee bedoeld? Afhankelijk van de mogelijkheden die we krijgen aangeboden wordt mogelijk een optie voor een verkorte deelname mogelijk gemaakt die we dan ook op deze pagina publiceren. Denk aan een 5-daagse deelname, op eigen gelegenheid naar Italië reizend.

De routes zullen voornamelijk over landelijke wegen met pittoreske plaatsjes en mooie natuurgebieden voeren, behalve de eerste dag vanuit Nederland. We pakken op deze reis naar Italië vele bergpassen in een gebied waar we nog niet eerder zijn geweest met de BLR. Gedurende deze 9-daagse reis verblijven we in verschillende hotels waarvan de laatste aan het Lago Maggiore is gelegen, het Grand Hotel Bristol. Er is gelegenheid tot deelname aan rondritten in de omgeving en uitstapjes naar voor Alfa Romeo-liefhebbers aansprekende trekpleisters. We zijn in contact met diverse Italiaanse clubs om waar mogelijk een dag te combineren. De ervaring heeft ons geleerd dat de gekozen entourage onvergetelijke indrukken maakt. Meer details hierover worden op een later tijdstip aan de deelnemers bekend gemaakt.

Organisatie en service

Voor deze trip verzorgen we een compleet routeboek om probleemloos te genieten van een rit in rallystijl, maar zonder wedstrijdelement. Het streven is om ook tijdens deze trip weer de bekende serviceauto met technische crew paraat te hebben. Mogelijk zal er een technische keuring worden georganiseerd voor de deelnemers met een klassieke Alfa. Deelnemers worden hierover nader geïnformeerd. 

Deze BLR is een mooie gelegenheid om, samen met andere liefhebbers, te genieten van de prachtige Alpen met haar vergezichten, bergpassen en natuur, maar ook van al het fraais dat Italië ons te bieden heeft. Diegenen die nog niet hebben deelgenomen aan de BLR, kunnen nu zelf ervaren hoe het is om in een dergelijke ontspannen sfeer kennis te maken met andere Alfisti die bekend zijn met onze club en dan ook nog in Italië!

Hotelaccommodaties

Het is lastig hotels te vinden die in deze periode één grote groep voor één nacht kunnen ontvangen. Sommigen willen wachten tot januari om prijzen te geven. Daarom is de prijs die onderstaand is vermeld op een aanname gebaseerd en wordt getracht deze aan te houden en bij voorkeur verminderd, afhankelijk van de offertes van de hotels voor de eerste vier nachten. 

De hotels zijn doorgaans van 4-5 sterren categorie en zijn van alle comfort en gemakken voorzien zoals bijvoorbeeld zwembad, sauna en/of spa. Bij de selectie van de hotels is de prijs en service maar ook de ligging een belangrijk criterium. Het streven is om hotels te vinden op een mooie landelijke locatie en die beschikken over voldoende parkeerfaciliteiten. Verwacht wordt dat er circa 60 equipes kunnen deelnemen aan deze BLR. Voor de korte versie zal al naar gelang de aanmeldingen naar de beschikbaarheid van de kamers worden gekeken. De inschrijving staat open voor SCARB leden, die met hun partner of familie willen genieten van deze unieke trip met gelijkgestemden. Uiteraard ontvangt iedere equipe een goodie-bag. 

Kosten en Inschrijven

NAAR HET INSCHRIJFFORMULIER

De kosten voor deze BLT met 8 overnachtingen zijn geraamd op circa € 2.700,- voor een equipe bestaande uit 2 personen op basis van half-pension. De kosten voor de korte versie, 21 t/m 25 juni, 4 nachten op basis half-pension, komen op ongeveer € 1.450,-. Kinderen op kamer prijs op aanvraag. Bij overschrijding van het maximale aantal beschikbare plaatsen hanteren we een wachtlijst. Inschrijvingen na genoemde termijn worden alleen nog in behandeling genomen indien er nog plaatsen beschikbaar zijn. Neem hiervoor contact op via het contactformulier.

Tegelijk met de inschrijving moet het inschrijfgeld overgemaakt te worden van € 150,- op het rekeningnummer van de SCARB. Na inschrijving versturen we per e-mail een bevestiging.

Op dit evenement zijn voorwaarden&