Ontspannen toeren over pittoreske weggetjes, op een terras genietend van een Kännchen Kaffee of een Bauernsalat je blik laten glijden langs de rij geparkeerde Alfa's, 's avonds bij het uitgebreide diner honderduit kletsen over de belevenissen van de dag.

Duimen dat de Servizio-mannen je bij het verslag-van-de-dag niet noemen en later 's avonds in de bar ('Nou vooruit, nog ééntje dan') het toch iets later maken dan je had voorgenomen. Dát is de Buitenlandrit.  

Een bont palet aan mensen; liefhebbers van modern en van klassiek, van een lekker potje sturen en van vooral ontspannen. Sommige equipes rijden de routes vooral solitair, maar komen uiteraard steeds andere BLR-deelnemers tegen. Andere equipes rijden in groepjes, zoals ieder jaar of misschien dit jaar voor het eerst en wie weet, volgende keer weer. 

'Aufstieg in Thüringen' 

Na een 'lange BLR' naar Italië in ons jubileumjaar 2018 zoeken we het in 2019 weer wat dichter bij huis. We gaan naar Thüringen, een natuurrijke en dunbevolkte deelstaat in het centrum van Duitsland.

In onze zoektocht naar een geschikt hotel bleek het, in de trend die de voorgaande jaren werd ingezet, steeds moeilijker om halverwege het jaar nog een geschikt hotel te vinden. Prijs en beschikbaarheid gaven de doorslag bij het kiezen van de periode rond Hemelvaart in plaats van Pinksteren.

Na een eerste selectie van 15 hotels in verschillende gebieden is de keuze gevallen op een 4-sterren hotel in een bosrijke omgeving. Ons hotel heeft een vriendelijke atmosfeer en is voorzien van comfortabele kamers, een uitstekende keuken, zwembad, fitnessruimte, sauna, solarium, poolbiljart en een groot terras.

Verder is er een ruime parkeerplaats direct bij het hotel. Het centraal gelegen hotel is de perfect uitvalsbasis om verschillende regio's te bezoeken. 

Start op donderdag

De start vindt plaats op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) vanuit het zuiden van het land en de terugkomst is op zondag 2 juni aan het einde van de middag.

Voor het overige is de Buitenlandrit nog in de voorbereidende fase maar inmiddels hebben we contact gelegd met de Duitse Alfaclub om extra activiteiten te ontplooien voor een onvergetelijk weekend.

Het roadbook leidt de deelnemers feilloos door de mooiste gebieden en geeft alle benodigde informatie en tips over bezienswaardigheden.

Kosten 

Deelname aan de Buitenlandrit kost €650,00 op basis van een 2-persoonskamer of €405,00 voor een 1-persoonskamer. Het arrangement omvat drie overnachtingen, drie keer uitgebreid diner (inclusief drank), drie keer ontbijt, roadbook, rallyschilden, welkomstpakket, een DVD met videoverslag en een koffie-arrangement op het startpunt.

We zijn zoals gezegd nog aan het voorbereiden, dus we houden met de genoemde bedragen een kleine slag om de arm.

Inschrijven 

De inschrijving staat open voor SCARB-leden en start op 1 januari rond het middaguur via de webshop op www.alfaclub.nl. Je rondt de inschrijving af door via iDeal een aanbetaling van €150,00 te doen. Inschrijvers zonder Nederlandse bankrekening kunnen betalen met een creditcard.

Door in te schrijven verklaar je akkoord te gaan met de voorwaarden.

Schrijf je in via de webshop

Alle inschrijvers ontvangen voor eind februari per e-mail de bevestiging van de deelname en een verzoek tot betaling van het resterende bedrag.

Bij overschrijding van het maximale aantal beschikbare plaatsen leggen we een wachtlijst aan. Heb je nog vragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier (kies 'voorzitter').


Wij zien je inschrijving met belangstelling tegemoet. 


Gerrit & Nicole Mobach