Het coronavirus kan mensen ernstig ziek maken en zelfs dodelijk zijn. De SCARB wil de gezondheid van de leden, hun familie en andere betrokkenen absoluut niet in gevaar brengen en organiseert de puzzelritten met inachtneming van de maatregelen van de overheid en het RIVM. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels


Sommige mensen vinden die maatregelen onzin. Dat is hun goed recht maar desondanks moeten bestuurders en passagiers zich aan die maatregelen én aan de aanwijzingen van de organisatie houden als ze willen deelnemen.  

Voor de puzzelritten gelden de volgende aanpassingen en voorzorgsmaatregelen: 

 • In het geval dat onderstaande afwijkt van wat bij Algemene Informatie staat vermeld, geldt wat op deze pagina staat beschreven.
 • Inschrijven vooraf is verplicht. Door je in te schrijven verklaar je akkoord te gaan met onderstaande maatregelen, de op het moment van het evenement geldende richtlijnen van het RIVM/de overheid én de maatregelen van de locaties die we bezoeken.
 • Door in te schrijven verklaar je ook dat je passagier en jijzelf geen corona verschijnselen te hebben en je uit te schrijven en thuis te blijven als dat op de dag van het evenement wel het geval is. Welke verschijnselen dat zijn lees je op www.rivm.nl/coronavirus-covid-19
 • Schrijf je tijdig in maar schrijf je ook weer uit als je besluit toch niet deel te nemen om zo plaats te maken voor anderen. Er geldt namelijk een maximum aantal deelnemers.
 • Bij toer/puzzelritten is er een maximum voor het aantal deelnemende auto's. Het maximum aantal inzittenden is in de meeste gevallen twee. Afwijkingen van dit beleid vermelden we in de aankondiging.
 • Vanaf 1 september plaatsen we bij de evenementen een knop die je naar het inschrijfformulier leidt. Aan de hand van de ingevulde gegevens weten de organisatoren hoeveel en welke leden deelnemen. De gegevens gebruiken we voor het toekennen van de klassementspunten en noodzakelijke communicatie over de rit. We verwijderen de gegevens kort na het evenement uit onze database.
 • Het legitimeren met een geldige clubpas op het startpunt is een harde eis. Zoek hem dus tijdig op om stress vlak voor vertrek te voorkomen. Hieruit volgt ook dat alleen leden kunnen inschrijven.
 • Ook in de auto gelden de RIVM-richtlijnen. Als ten tijde van de puzzelrit geldt dat het dragen van een mondkapje verplicht is als de inzittenden niet uit hetzelfde huishouden komen, doe dat dan ook. Het is sowieso verstandig altijd een schoon mondkapje bij je te dragen.
 • We starten dit seizoen niet meer bij dealers maar indien mogelijk bij horecagelegenheden waar inmiddels uitgebreid ervaring is opgedaan met het veilig ontvangen van grote groepen mensen. Volg de aanwijzingen van het personeel. De SCARB trakteert op koffie/thee en eventueel koek of gebak.
 • Kunnen we niet starten bij een horecagelegenheid, dan doen we dat vanaf een openbare parkeerplaats. Volg alsjeblieft de aanwijzingen van de SCARB vrijwilligers voor het ontvangst nemen van het routeboek en inleveren van de antwoordformulieren.
 • In de meeste gevallen is er geen georganiseerde nazit.

We moeten helaas een slag om de arm houden. Er is op dit moment (oktober 2020) sprake van een tweede golf. De overheid neemt nu meer regionaal en op kortere termijn maatregelen. We kunnen dus te maken krijgen met nieuwe lockdowns, gebiedsafsluitingen of verboden op samenkomsten van groepen waardoor het evenement toch niet kan doorgaan. We stellen dan alles in het werk alle aangemelde deelnemers tijdig te informeren.


Kom voor ieder evenement op deze pagina terug voor actuele ontwikkelingen. 

(versie 2 april 2021)