Hoogzomer in Nederland en misschien ben je net terug van een vakantie buiten Nederland of duurt het nog een paar weken voordat je de koffers gaat pakken.

Hoe dan ook is het weer tijd om de "Gooische matras" en de bekende Loosdrechtse Plassen te ontdekken met de Alfa Romeo. Van de Spiders mag het kapje naar beneden en van alle andere auto's de ramen helemaal naar beneden.

We hebben een boeiende route uitgezet over de mooie Gooische lanen, langs villa's of kleinere stulpjes, langs de verborgen stukken originele heidevelden en door de historische vestingstad Naarden. Via Hilversum vervolgen we de route "langs die andere kant" van de Vecht en de Loosdrechtse Plassen - bij mooi weer zwemkleding mee! Ook wordt een paar historische koninklijke locaties gepasseerd. Kortom, veel om te zien en te genieten. De route is ongeveer 100 km lang en het aantal drempels valt reuze mee.

Er is een 20-tal vragen voor de puzzelaars opgenomen. Geen puzzelaar? Geen probleem, er is genoeg te zien en onderweg zijn er voldoende gelegenheden voor een hapje en een drankje. Deze rit telt mee voor het puzzelrittenklassement.

De start en het eindpunt is bij restaurant La Place in Laren, afrit 9 van de A1 'Hilversum/Laren' en dan richting Hilversum. Vanaf 9.30 uur ben je daar welkom voor een kopje koffie en koek. Vertrek voor de route tot uiterlijk 11.00 uur.

Let op: bij aankomst parkeren op de parkeerplaats van La Place - rechts, vervolgens je voor het routeboek en de koffie melden op de eerste verdieping van La Place.

Bij terugkomst het dringende verzoek om te parkeren aan de overzijde van La Place, bij het Geologisch Museum Holland.

Aanmelden is zoals gebruikelijk verplicht en deze pagina op de clubsite en kan van vrijdag 7 juli 23.00 uur tot vrijdag 28 juli 23.00 uur.

Wij zien je graag op zondag 30 juli,

Met hartelijke Alfa-groet,

Olaf Roeten & Frank Post