Alias "Zwarte kousen-rit"


De avondrit start dan weliswaar nog bij daglicht maar in oktober valt het duister vroeg. Dat betekent dat deze rit voor een groot gedeelte in het pikkedonker wordt verreden. De maan zal, slechts vier dagen na 'nieuwe maan', geen hulp bieden. 


De rit telt mee voor het puzzelklassement, maar omdat de onderwerpen van de fotovragen in het donker lastig te vinden zijn is het tweede gedeelte van de rit, na de tussenstop, puur een navigatierit. Je hoeft dus niet midden in de nacht door dorpjes te sluipen op zoek naar antwoorden. 


Na vertrek bij Vireo in Houten rijden we door het rivierenlandschap, waar het onvermijdelijk is om een rivier over te steken. Dat gebeurt ook één keer met een veerpont, dus neem wat kleingeld mee. 


Na de tussenstop ontvang je het tweede gedeelte van het routeboek, zodat er niet vooraf op gestudeerd kan worden. Deze helft gaat door een gebied dat in de volksmond ook bekend staat als het 'zwarte kousen'-gebied. Zorg dus dat je gepast gekleed bent op deze omgeving! 


Verder is het sowieso raadzaam om goed voorbereid op pad te gaan; naast een goede verlichting op de auto is een kaartleeslamp voor de navigator erg handig. Ook een vergrootglas en een zaklamp zijn nuttige hulpmiddelen. Verder wat stiften in een kleur die je ook in het donker kan zien en een liniaaltje met een schaalverdeling 1:50.000. 


Vanaf 16.00 uur ontvangt Vireo de deelnemers met open armen en deuren. Het vertrekken gebeurt vanaf 17.00 uur. De finish is tussen 00.30 en 01.00 uur bij Wijkvereniging in't Veld in Culemborg, kort bij de oprit naar de A2  


Rob Klein Gunnewiek en Klaas Jan ter Stege 


Adressen:

Vireo Houten

Ringveste 4

3992DD Houten

www.vireoauto.nl


Wijkvereniging in 't Veld

Rietveldseweg 31

4107LJ Culemborg

www.wijkverenigingintveld.nl